Tim Plemper (RODA’23): “Ik hou mij niet bezig met het aantal doelpunten”

RODA’23 presteert verrassend goed als koploper van de zondag derde klasse C. De meest uit het oog springende naam is Tim Plemper: als middenvelder in de spits geposteerd en goed voor negen doelpunten in de competitie.

Zelf had hij niet verwacht zo goed aan het seizoen te beginnen. “Het begon in de beker, waarin ik vier keer scoorde. Maar ik hou mij er niet heel erg mee bezig hoeveel ik scoor”, bekent de 22-jarige Plemper. “Afgelopen seizoen heb ik er als middenvelder ook wel wat gemaakt, maar niet zoveel als nu. De trainer (Cor ten Bosch, red.) wilde mij in de spits hebben. Tot nu toe loopt het allemaal lekker.”

Hij koos er vorig seizoen bewust voor om, na een zware knieblessure, in het tweede elftal van de Bovenkerkers te gaan spelen. Daar kreeg Plemper afgelopen seizoen de bronzen schoen (derde beste speler van het jaar, red.). “In de jeugd heb ik altijd in de hogere teams gespeeld en dit seizoen wilde ik weer naar het eerste elftal. Mijn doel is om met het team zo goed mogelijk te presteren.”

Dat RODA’23 bovenaan staat, zegt volgens Plemper nog niet zoveel. De aanvaller denkt dat de Amstelveners de komende tijd nog wel punten zullen laten liggen. “Wij hebben een aantal minder sterke teams gehad. De komende tijd krijgen wij de zwaardere tegenstanders: komend weekend naar United/DAVO en de week daarna de derby tegen Sporting Martinus.”

United/DAVO is de eerste grote tegenstander voor de koploper. De topschutter geeft zijn ploeg een goede kans in Haarlem. “Dat wordt een zware wedstrijd. Iedereen is fit en wij hebben veel kwaliteit in onze selectie, dus ik verwacht dat wij uiteindelijk met de overwinning er vandoor gaan.”

Verslag: Roy Baltus
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)