Timo Boot bevrijdt WVHEDW in blessuretijd van Marken

Op Marken heeft zaterdag eersteklasser WV-HEDW in blessuretijd alsnog drie punten weten te pakken. Invaller Timo Boot was in de de blessuretijd met de enige treffer van de middag de gevierde man bij de Amsterdammers: 0-1.

WVHEDW begon een stuk sterker aan de wedstrijd en had veel balbezit. Marken speelde de eerste helft defensief en hield het achterin knap dicht. Pas na ruim een halfuur spelen kreeg Mick van Moerkerk de eerste grote mogelijkheid van de wedstrijd, maar zijn schot ging net voorlangs. Even later werd een schot uit de kluts van diezelfde Van Moerkerk via een verdediger naast het doel gewerkt.

In de tweede helft ging de thuisploeg iets aanvallender spelen, waardoor WV-HEDW meer ruimte kreeg. Dat resulteerde vlak na rust in een grote mogelijkheid voor Ruben Loeve. De aanvoerder ging alleen op het doel af, maar hij kreeg de bal niet langs doelman Yort Willems. Even later mikte de ingevallen Timo Boot iets te hoog. Pas aan het eind van de wedstrijd kreeg de thuisploeg zijn eerste grote kans via Jan-Pieter van der Vis die rakelings over schoot.

Het duel leek zonder doelpunten te eindigen, totdat Boot in blessuretijd net iets sneller dan de doelman reageerde op een voorzet van Ashraf Azzouz en zo de bal in het lege doel kon tikken: 0-1. Het was meteen voldoende voor de drie punten, waardoor WVHEDW naar de zesde plaats klom.

“Wij waren vandaag slordig in het omgaan met de kansen. Als wij bij het doel kwamen waren wij niet scherp genoeg”, zag matchwinner Timo Boot. “Vandaag hebben wij zwaar het overwicht gehad op het veld. Het is lekker om de winnende binnen te schieten en een verdiende overwinning tegen een ploeg die de hele wedstrijd de bus parkeert.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.