Home / Algemeen / Titel dichtbij voor De Meer na zege op DWS
Stan Bijl

Titel dichtbij voor De Meer na zege op DWS

De Meer is nog slechts één zege verwijderd van de titel. In eigen huis werd met 4-0 gewonnen van DWS, waardoor het kampioenschap nu heel erg dichtbij is.

Hoewel de stand doet vermoeden dat het een eenvoudige middag was voor De Meer, was dat het in ieder geval in de eerste helft zeker niet. “DWS maakte het ons echt moeilijk”, zag Stan Bijl. “In de eerste helft konden wij drie keer alleen op de keeper af, maar weer waren we niet scherp. Al maken we er maar een, dan wordt het een andere wedstrijd”, aldus Patrick van Leeuwen. Hij zag dat Jason Dasburg en Daryl Bobson grote kansen kregen, maar Dion Boonstra hield zijn doel schoon. Vlak voor rust kwam De Meer op voorsprong toen een corner door DWS in eigen doel werd gewerkt.

Na rust had De Meer de overhand, maar het duurde een tijd totdat er meer goals vielen. In de slotfase maakte De Meer met Jasper Santen en Dennis Trefilov (2 keer) nog 3 goals, waarmee de 4-0 eindstand op het bord kwam. “Wij schoven wat door om nog wat te forceren, maar daardoor gaven we te veel ruimte weg en vallen er nog drie goals”, aldus van Leeuwen.

Zijn ploeg is volgend weekend vrij, voor De Meer wacht dan een spannend duel. Stan Bijl en zijn ploeg kunnen op bezoek bij Theole kampioen worden. “Theole speelt nog voor de tweede periodetitel en is gewoon een goede tegenstander. Het zal een verhit potje worden, maar het is alleen maar mooi dat we deze wedstrijden mogen spelen.” Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Archieffoto: Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)