Titel voor De Meer na zinderend spannende middag

De Meer heeft zondagmiddag de titel gepakt in Zondag 2b. De koploper maakte er een ontzettend spannende middag van. Het speelde zelf met 1-1 gelijk tegen DCG. Daardoor was een blik op de uitslag van IVV nodig om te zien wie er kampioen was. De Landsmeerders wonnen met 1-2 en daarmee is De Meer op doelsaldo kampioen.

Al na een minuut keek De Meer tegen een achterstand aan. Een zondagsschot van Noureddine Harrouni plofte zomaar achter Dion Boonstra in het doel. Daardoor liep De Meer meteen achter de feiten aan en moest het op jacht naar de gelijkmaker. In de eerste helft creëerde het daar tal van kansen voor. Met name Ayyoub Bouinin was diverse keren dicht bij de gelijkmaker, maar telkens lukte het net niet voor de thuisploeg. Aan de andere kant wist DCG weinig gevaar meer te stichten, maar het stond bij rust dus nog steeds 0-1. Ondertussen kwamen de berichten uit Hooglanderveen binnen dat IVV met 0-2 voor stond. Minimaal één doelpunt was dus vereist voor De Meer om de titel te pakken.

En die goal viel al vroeg in de tweede helft, al werd die niet gemaakt door een speler van De Meer. De bal werd door een DCG-speler achter zijn eigen doelman Marcel Ons gekopt. Daarna kreeg De Meer ook voldoende kansen om het duel helemaal naar zich toe te trekken. Zo eindigde een knal van Boris Santen na een uur spelen op de lat en gingen diverse schoten maar net voorlangs.

Met een 1-1 stand zou de titelstrijd op doelsaldo beslist gaan worden. Er werd dus continu contact gezocht met Hooglanderveen om te horen hoe IVV er daar voor stond. De Landsmeerders wisten het net niet meer te winnen, de thuisploeg lukte dat wel. De 1-2 tussenstand in Hooglanderveen tien minuten voor tijd gaf De Meer wat lucht. De kans dat IVV nog vier keer zou gaan scoren was klein, dus hoefde De Meer zelf ook geen risico’s te nemen. Want het verspelen van de titel was nog altijd een gevaar dat op de loer was. Bij een goal van DCG was het alsnog gedaan. Maar wanneer DCG enigszins gevaarlijk werd, werd de bal snel en vakkundig weggewerkt door De Meer.

Na 90 minuten bleek 1-1 genoeg en kon het feest losbarsten op Sportpark Drieburg. Een ongekende prestatie van De Meer. De ploeg kwam voor het eerst uit in de tweede klasse en promoveert nu meteen naar de eerste klasse. Trainer Stan Bijl kan de club zodoende met een goed gevoel verlaten: “Dit is afsluiten in stijl. We hebben echt iets moois neergezet de afgelopen 4 jaar en ik gun de jongens en de club deze promotie echt enorm.”

Foto’s: Mario Wormhoudt