Titelstrijd in Tweede Divisie weer open na nederlaag AFC bij Katwijk

AFC leek met goede resultaten de afgelopen weken de titelstrijd al vroegtijdig te gaan beslissen. Maar na een nederlaag op bezoek bij Katwijk zaterdagmiddag is de strijd om de titel weer helemaal open. Katwijk won het duel met 3-1.

Al in de tweede minuut opende Des Kunst de score voor de thuisploeg. Enkele minuten later kreeg AFC via Splinter de Mooij een klein kansje, maar Katwijk bleef de hele eerste helft de bovenliggende partij. Zo kreeg het meerdere mogelijkheden met Robbert Susan. Ondanks dat wist AFC vlak voor rust via een kopbal van Joël Tillema de gelijkmaker op het bord te zetten.

In de tweede helft duurde het lang voordat er meer goals vielen. Tien minuten voor tijd bracht Mukthar Suleiman de thuisploeg opnieuw aan del eiding, met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. In blessuretijd werd het ook nog 3-1 via Finn Janmaat, die een paar minuten daarvoor in het veld was gekomen.

Een flinke domper dus voor AFC in de titelrace, want de voorsprong op HHC is nu geslonken tot drie punten. En ook daarachter melden zich nog meerdere kandidaten. Zo staat Rijnsburgse Boys op zes punten achterstand en Katwijk en De Treffers op zeven. Bekijk hier de stand en het programma in de Tweede Divisie

Archieffoto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC