Home / Algemeen / Tjon-A-Njoek (OFC) en Spruit (HBOK) maken selectie Legmeervogels compleet

Tjon-A-Njoek (OFC) en Spruit (HBOK) maken selectie Legmeervogels compleet

Zondag eersteklasser Legmeervogels heeft de selectie voor volgend seizoen rond. Met Martijn Tjon-A-Njoek en Jimmy Spruit halen de Uithoorners opnieuw twee spelers binnen die ervaring op Divisie-niveau met zich meebrengen. Tjon-A-Njoek komt over van OFC, Spruit van HBOK.

Begin dit seizoen speelden zij nog samen bij OFC. Spruit kwam echter amper aan de bak in Oostzaan. “Ik raakte daar het plezier kwijt en ben naar HBOK overgestapt, omdat ik daar een paar jongens ken”, zegt de verdediger. “Helaas is het degradatievoetbal en daar zit ik eigenlijk niet op te wachten.” Terwijl Spruit nog niet bezig was met volgend seizoen, kreeg hij opeens een berichtje van de nieuwe Legmeervogels-trainer Florian Wolf. “Ik ken hem zelf niet, maar hij schijnt mij nog te kennen uit mijn tijd bij FC Utrecht en is mij blijven volgen. Het gesprek was goed. Alles is top geregeld en dat sprak mij aan.”

Ook Tjon-A-Njoek had meer verwachtingen van zijn overstap afgelopen zomer naar de derdedivisionist. “Ik speel niet altijd. In het begin van het seizoen was dat wel zo, maar ik denk dat ik slechts zo’n twaalf wedstrijden in de basis ben gestart. Dat is toch jammer. Daarom besloot ik op zoek te gaan naar een club waar ik meer kans maak op speelminuten.”

Jimmy Spruit poseert alvast met het shirt van zijn nieuwe club

De 28-jarige spits werd benaderd door Wolf en sprak vervolgens ook met Jordi van Gelderen, waarmee hij samenspeelde in de jeugd van Koninklijke HFC. “Er kwamen allemaal positieve geluiden over hoe de club is, hoe hij het heeft ervaren om de stap naar de eerste klasse te maken. Ik heb een goed gevoel gekregen bij de nieuwe trainer. Hij heeft mij gevraagd een soort leidersrol op te nemen. Er komen veel jonge gasten en dat zie ik zelf wel zitten.”

Eén daarvan is de 21-jarige Spruit. Hij komt een aantal bekenden tegen in Uithoorn. Othman Lechkar kent hij nog uit zijn periode bij FC Utrecht, Puck Postma was in de profjeugd jarenlang een vaste tegenstander en uiteraard zijn oude ploeggenoot Tjon-A-Njoek. “Het zijn allemaal kwalitatief goede spelers. Er staat volgend seizoen een redelijk nieuw team en daarin zal ik mijzelf moeten bewijzen. In de voorbereiding ga ik keihard werken en voor de rest laat ik alles over mij heen komen.”

Door zware blessures voor Jordi Holt en Nick Verschut, die allebei de eerste maanden van het nieuwe seizoen missen, moest de zondag eersteklasser zich nog versterken. Tjon-A-Njoek en Spruit zijn aanwinst nummer acht en negen, Dalian van Damme (Ajax 2) maakt het als tiende versterking helemaal compleet.

Send this to a friend