TOB behoudt aansluiting na sterke eerste helft

Een week na de teleurstellende 3-3 thuis tegen Sloterdijk heeft TOB zich met een klinkende zege op Vlug en Vaardig kunnen revancheren. Vooraf waren de noord-Amsterdammers er niet gerust op, omdat er in het verleden nog weleens punten waren verloren tegen de ploeg van trainer/coach Edwin van der Raad. Een meevaller voor TOB was dat na weken van blessureleed spelverdeler Timothy van den Berg weer terug aan de aftrap verscheen.

De wedstrijd schoot uit de startblokken! Binnen 30 seconden stonden de TOB-ers Paul Bekker en Danny van de Kolk voor Vlug & Vaardig doelman Selim Abanoz. De 0-1 die TOB dacht te scoren werd echter afgekeurd, omdat beide spelers buitenspel stonden. Het antwoord van de gastheren liet niet lang op zich wachten, want uit een messcherpe counter over de linkerkant leek Anthony Vrij gevaarlijk te worden maar zijn voorzet miste de juiste richting waardoor de TOB defensie met de schrik vrij kwam. Beide teams lieten er geen gras over groeien en gingen opzoek naar een voorsprong. Niet toevallig was het Vrij die Vlug en Vaardig op 1-0 zette. Twee minuten later stond het alweer 1-1 toen Abanoz Paul Bekker over het hoofd zag en de TOB spits een niet te missen kans gaf, wat hij uiteindelijk ook niet deed.

De gasten wilden direct doordrukken, maar kopkansen voor Nick Koch en Bekker zorgden nog niet voor het gewenste resultaat. Na net iets minder dan een half uur was het wel raak. Bekker verlengde de bal naar Van de Kolk. Die speelde op zijn beurt de laatste verdediger van Vlug & Vaardig uit en schoot hard en laag de 1-2 binnen. Even leek een oud euvel bij TOB de kop op te steken toen Redouan Tahri en Van de Kolk beide een open kans op 1-3 miste. Vlak voor rust viel alles de kant van de noord-Amsterdammers op. Uit een hoekschop van Tahri kopte “Bep” Koch de 1-3 tegen de touwen. Niet veel later kreeg Abanoz de rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Moamar Heerenveen en moest de thuisploeg met tien man verder.

Met een 1-3 voorsprong en één man meer leek er voor TOB geen vuiltje aan de lucht. Echter met de wetenschap dat er eerder dit seizoen tot twee maal aan toe een ruime voorsprong was weggegeven, leek er toch wat spanning op de wedstrijd te komen. Vlug en Vaardig koos brutaal de aanval en doordat het spel aan de bal van TOB steeds onrustiger werd, kon de thuisploeg een fase in de tweede helft zelfs druk krijgen op de noord-Amsterdamse achterhoede. Tot grote kansen leidde dit echter niet zodat Giorgio Kuiper zijn doel gemakkelijk schoon kon houden. TOB probeerde regelmatig op de counter gevaarlijk te worden, maar was slordig in de eindpass. Het duel ging als een nachtkaars uit totdat het, wie anders dan Paul Bekker, was die dit keer een fout van de ingevallen 53-jarige doelman Richard Groen afstrafte en voor de tweede keer de bal in het lege doel schoof en zo de 1-4 eindstand aantekende. In blessuretijd had werd het nog bijna 1-5, toen Mosawer Hashemi de bal kiezelhard op de lat schoot. Het bleef dus bij 1-4.

TOB houdt door deze zege aansluiting bij koploper Kadoelen en mag de laatste wedstrijd van het jaar op bezoek bij buurman De Meteoor. Vlug en Vaardig is door deze nederlaag afgedaald naar de middenmoot en moet naar het in opkomst zijnde De MeerBekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)