TOB beleeft prima seizoensopening in eigen huis

Onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje heeft TOB de eerste drie punten van het seizoen binnen gehaald. Op Sportpark Oostzanerwerf was de formatie van trainer/coach Remco van Twiller te sterk voor SC Overamstel. TOB had door vele vakantiegangers en enkele blessures een bijzonder moeizame voorbereiding, hoewel het in de voorbereiding nog wel verrast werd door de komst van Danny van de Kolk. De gasten van Overamstel kwamen na een goede groepsfase zonder al te veel problemen door in het KNVB-beker toernooi.

Nog voor aanvang van de wedstrijd kregen de gastheren een enorme tegenslag te verwerken doordat spelbepaler Timothy van den Berg uit viel in de warming-up. Hierdoor moesten er in de basisformatie enkele wijzigingen doorgevoerd worden. Toch hinderde deze domper de TOB-ers niet. De thuisploeg zocht vanaf het eerste fluitsignaal van de jonge scheidsrechter Younis Askar de aanval, wat al in de openingsfase direct een goede mogelijkheid voor Moamar Heerenveen opleverde. Zijn inzet miste kracht en richting zodat Overamstel met de schrik vrij kwam. De ploeg uit Amsterdam-Oost probeerde via aanvoerder Tim Lubberding en Wibe Bekirovic met een aantal diepteballen achter de TOB-defensie te komen maar dat leverde weinig kansen op. In de 8e minuut kwam de openingstreffer uit de lucht vallen. Een vrije trap iets over de middenlijn werd door Michel Dol op het hoofd van Paul Bekker gelegd, die met een sierlijke boog de 1-0 in de verre hoek binnen kopte voor de noord-Amsterdammers.

Na deze treffer viel er weinig meer te genieten voor het publiek. TOB verloor het overwicht op het middenveld waardoor de aanvallers geïsoleerd kwamen te staan. Maar de achterhoede van de thuisploeg stond als een huis. Het enige gevaar dat Overamstel creëerde kwam voort uit onnodig balverlies van TOB, maar dit leverde geen treffer op. Aan beide kanten werd er nog een treffer afgekeurd wegens buitenspel zodat de kleedkamers met de vroege 1-0 voorsprong voor TOB leken te worden opgezocht. Maar in de laatste minuten gebeurde er van alles. In de 44e minuut zette Bekker met een fraaie steekbal Van de Kolk alleen voor doelman Tom Coulier. De kersverse TOB-er faalde niet en schoof de bal het Overamstel doel in (2-0). Met het hoofd nog in de wolken na de tweede treffer kregen de gasten direct vanaf de aftrap een grote kans en deze werd verzilverd door Simon Vlamings. Zodoende ging de rust verrassenderwijs in met een 2-1 stand.

De tweede helft begon net zo hectisch als de eerste eindigde. Een prachtige aanval opgezet door Van de Kolk en Sergay Gemin zette Bekker helemaal vrij voor het Overamstel-doel. Maar zijn inzet werd door doelman Coullier via de paal tot hoekschop verwerkt. Deze hoekschop leverde voor TOB nog meer schade op, want via een vlijmscherpe counter wist Lubberding met een van richting veranderd schot de 2-2 achter Giorgio Kuiper te werken.

TOB bleek echter enorm veerkrachtig want vijf minuten na de gelijkmaker kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een inzet van Van de Kolk werd nog gekeerd door Coullier, maar Gemin stond op de goede plaats om de 3-2 binnen te tikken. De wedstrijd kreeg een veel opener spelbeeld doordat de ploeg van trainer/coach Boyke Oedit-Doebe opnieuw moest proberen op gelijke hoogte te komen. Daardoor kreeg TOB meer ruimte en daar maakte het gretig gebruik van. Halverwege de tweede helft leek de thuisclub de wedstrijd te beslissen. Het was Gemin die aan de aandacht van de Overamstel verdedigers ontsnapte na een uitstekende dieptepass van de ingevallen Mosawer Hashemi. Gemin was niet zelfzuchtig en gaf Heerenveen een niet te missen kans, wat hij op zijn beurt dan ook niet deed en zo de 4-2 in de boeken schoot.

Ook na deze treffer bleef het een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen opzoek gingen naar meer waarbij de beste mogelijkheden voor de TOB-ers waren. In de stand kwam echter geen verandering meer. Na exact 90 minuten klonk het eindsignaal van de uitstekende scheidsrechter Askar en mochten de TOB-ers de eerste drie punten van het seizoen bijschrijven. In de volgende speelronde gaan de noord-Amsterdammers op bezoek bij AGB. Overamstel krijgt De Meteoor op Sportpark Middenmeer op bezoek.