TOB blameert zich tegen hekkensluiter GeuzenMiddenmeer

Het is TOB niet gelukt de vorige week veroverde koppositie in de Zaterdag 4C te behouden. Door een totale noord-Amsterdamse off-day verloor TOB met ruime cijfers van de rode lantaarndrager GeuzenMiddenmeer op het kunstgras van Sportpark Middenmeer. Met dank aan de najaarsvakantie miste TOB de basisspelers Giorgio Kuiper, Danny van de Kolk en topscorer Paul Bekker, terwijl Mosawer Hashemi met een blessure langs de kant moest blijven. Daarom stond bij de ploeg van Remco van Twiller good-old Nicky Stam op doel. Toch stond er bij TOB een meer dan representatief elftal in het veld, met de na anderhalf jaar terugkerende Jelle Braaksma. Daarom was er vooraf toch veel vertrouwen op een goede afloop.

Het was echter de formatie van trainer/coach Johan van Wort die direct vanaf de aftrap uit de startblokken schoot. Twee waarschuwingsschoten van Luka Huisman en Joep de Kort van de thuisploeg werden door Stam goed gekeerd. De TOB-ers namen deze waarschuwingen niet ter harte en in de 11e minuut kwam GeuzenMiddenmeer verdiend op voorsprong. Een fraaie steekbal vanuit het middenveld zette De Kort alleen voor doelman Stam. Met een geplaatst schot in de verre hoek zette hij de stand verrassend op 1-0. Ook na deze treffer toonde TOB geen verbetering. De opbouw was te traag, de passing bijzonder matig en de aanvallers konden telkens niet gevonden worden. Maar ook in de duels waren de gastenheren constant scherper, waardoor alle eerste en tweede ballen voor Geuzen waren. De tweede treffer voor de thuisploeg was een kwestie van tijd en die viel in de 24e minuut. Een lange bal van achteruit werd door de TOB-defensie verkeer getaxeerd, zodat Randy Bernard alleen op Stam af kon lopen en eenvoudig de 2-0 in de boeken schoot.

Het duurde ruim een half uur voordat TOB een teken van leven gaf. José Bebeto Ngeze wist zichzelf op de rand van het strafschopgebied goed vrij te spelen maar zijn schot ging over het doel Geuzen-doelman Benjamin Sandel. Op slag van rust kreeg TOB de grootste kans toen wederom Ngeze Joel Boateng bij de tweede paal vrij speelde, maar een slim zetje in de rug van Boateng bracht niet de bal maar wel de TOB-speler in het doel. De goed leidende scheidsrechter Gert van Thienen zag in deze duw echter geen strafschop.

In de rust kregen de noord-Amsterdammers nog een tegenslag te verwerken, toen Job Bruin met een liesblessure in de kleedkamer achter moest blijven. Alle goede bedoelingen van TOB ten spijt veranderden niets aan het spelbeeld in de tweede helft. GeuzenMiddenmeer liet TOB rustig komen en probeerde gebruik te maken van de ruimtes die de gasten te vaak aan de tegenstander gaf. Al in de 53e minuut was het weer raak toen uitblinker Joep de Kort de bal vanaf de zijkant van het strafschopgebied in de verre hoek over doelman Stam heen schoot. De 3-0 was zodoende al vroegtijdig de beslissing in de wedstrijd.

Met een dubbele wissel probeerde Van Twiller nog een draai aan de wedstrijd te geven door Esterno Vreugd en de debuterende Luna Villalobos in te brengen. Maar kort na deze wissel werd het net voorbij het uur ook nog 4-0. Bij een hoekschop vanaf links kon Noah Holscher vrij inkoppen en strooide zo nog meer zout in de noord-Amsterdamse wonden. Het was de TOB-ers te prijzen dat ze in het laatste half uur bleven proberen de stand een dragelijker aanzicht te geven. Het offensief dat de TOB-ers eruit perste werd gehinderd door een slordige passing en daardoor een tekort aan kansen. Tien minuten voor tijd leek TOB de ere treffer aan te tekenen toe Villalobos binnen de beruchte lijnen onderuit werd gehaald. Arbiter Van Thienen gaf nu wel een strafschop maar ook deze buitenkans was niet aan de gasten besteed. De anders vrij zekere Sergay Gemin zag zijn inzet gekeerd worden door Sandel, die zijn doel zodoende schoon hield. Het was duidelijk, dit was niet de middag van TOB en het was de gasten niet gegeven om te scoren. Het eindsignaal was daarom een verlossing, waarmee weer afstand moest worden gedaan van de koppositie. Door de eerste zege van het seizoen verliet GeuzenMiddenmeer de laatste plaats.

TOB heeft twee weken de tijd om de wonden te likken en zal zich daarna moeten zien te herpakken thuis tegen ZSGOWMS. GeuzenMiddenmeer gaat op bezoek bij De Meteoor. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)