Home / Zaterdag 4b / TOB doet uitstekende zaken in 1e periode

TOB doet uitstekende zaken in 1e periode

.Op een koude middag in Jisp heeft TOB tegen de plaatselijke VV het inhaalweekend goed benut om in de race te blijven voor de winst in de 1e periode. De wedstrijd uit speelronde vier wass de eerste van twee inhaalwedstrijden die de formatie van Remco van Twiller moest inhalen in de deze periode, nadat vorige week op het laatste moment (TOB zat al in de kleedkamer) de wedstrijd bij Blauw Wit door de scheidsrechter van dienst telefonisch werd afgekeurd.

Vanaf het allereerste fluitsignaal van scheidsrechter Sjaak Kok werden de intenties van beide teams snel duidelijk. De gastheren van Jisp speelden compact en probeerden met snelle counters de Amsterdamse gasten te verrassen. TOB zocht geduldig de aanval en probeerde hoog druk te geven. Doordat van beide strijdplannen in de beginfase niet veel terecht kwam, viel er voor het toegestroomde publiek weinig te genieten. De mogelijkheden die de TOB-ers kregen kwamen voort uit geknoei van de Jisp achterhoede, maar telkens was de laatste pass te onnauwkeurig om doelman Boris de Jong echt in verlegenheid te brengen. Het eerste echte wapenfeit kwam van TOB-aanvoerder Michel Dol, die van 25 meter de bal op de lat achter de kansloze De Jong schoot.

De terugspringende bal kon weggewerkt worden de defensie van de thuisploeg. Niet veel later testte de thuisploeg TOB-doelman Giorgio Kuiper met een afstandsschot van Kevin Tania, maar het schot miste snelheid en richting. Net voorbij het half uur kwam de 0-1 daardoor toch nog uit de luchtvallen. Een foute inspeelbal van doelman De Jong bracht Miles Tigchelaar op 20 meter totaal verlaten in balbezit. Op zijn beurt bracht hij met een fraaie stift de noord-Amsterdammers op voorsprong. In deze stand kwam tot aan de rust geen verandering meer.

Zoals wel vaker dit seizoen begon TOB enorm slecht aan de tweede helft. Dat zorgde binnen de eerste vijf minuten twee keer voor een dreigende situatie van Jisp, omdat TOB de ruimtes op het middenveld te groot liet worden. Het elftal van trainer-coach Peter Tania kon de geboden ruimtes echter niet omzetten in doelrijpe kansen, waardoor de problemen voor TOB in eerste instantie nog uitbleven. Die kwamen niet veel later wel, middels een goede vrije trap van Bob van Tol. Maar Kuiper kon de harde lage bal goed onder controle brengen. Jisp rook bloed en niet veel later werd Kuiper weer getest met een geplaatst afstandsschot. De TOB doelman tikte deze inzet met een fraaie zweefduik uit de rechterbovenhoek. De wedstrijd werd van Jisp zijde steeds fysieker waardoor regelmatig een TOB-er het slachtoffer werd van de vele spijkerharde overtredingen van de thuisploeg. Dit schoot uiteindelijk in het verkeerde keelgat van assistent-trainer Stanley Brouwer.

Zijn commentaar over het harde spel van de gastheren leverde hem een rode kaart op. Veel veranderde dit commentaar op de leiding niet aan de strijdwijze van de thuisploeg en de beslissingen van de scheidsrechter. Jisp schoof steeds verder op richting het strafschopgebied van de Amsterdammers, maar gaven hierdoor ook achterin veel ruimte weg. Van die ruimte maakte TOB achttien minuten voor tijd optimaal gebruik. Jordy Klein werd over de rechterflank de diepte ingestuurd. Met een afgemeten voorzet vond hij zijn collega spits Sergay Gemin. Met een prachtige boogbal achter De Jong zette hij de beslissende 0-2 op het scorebord. In de resterende minuten kwam TOB niet meer in de problemen. Het kwam zelfs nog dicht in de buurt van een derde treffer. Maar de geplaatste vrije trap van de pas 16-jarige Johnny Mulder werd met een mooi save van De Jong uit de rechterhoek getikt.

Na drie minuten blessuretijd beëindigde arbiter Kok de wedstrijd. TOB wist dat het een zwaarbevochten, maar verdiende en vooral belangrijke zege had geboekt. Hierdoor klimmen de Amsterdammers naar de derde plaats in de 4e Klasse B op twee punten afstand van koploper FC Velsenoord. Op zaterdag 21 december heeft TOB aan een overwinning in de inhaalwedstrijd tegen Blauw Wit (W) genoeg om het jaar mooi af te sluiten met de winst van de eerste periode.

Bekijk hier de stand in Zaterdag 4b

Send this to a friend