TOB en De Meteoor delen de punten in vlakke derby

In de tweede speelronde van de 4e Klasse B zijn TOB en De Meteoor niet verder gekomen dan een puntendeling in de Derby van Tuindorp Oostzaan. Door twee enorme regenbuien vlak voor aanvang van het duel was het veld goed, maar wel zwaar om te bespelen. Of dit nu de aanleiding was dat het duel maar moeizaam opgang kwam, werd niet duidelijk, maar feit was wel dat het duel nooit ontvlamde tot een echte derby.
De Meteoor gunde TOB in de openingsfase de bal op de eigen helft, maar veel kon de thuisploeg daar niet mee uitrichten. Naarmate de wedstrijd vorderde, probeerde de formatie van trainer/coach Compier wat meer druk te geven op de blauw-witte defensie. Die zette op hun beurt doelman Giorgio Kuiper vaak aan het werk door middels diverse lange ballen onder de druk van De Meteoor uit proberen te komen. Door dit schaakspel duurde het tot halverwege de eerste helft voordat er voor het in ruime mate toegestroomde publiek iets te genieten viel.
Eerst was het Don Goos van De Meteoor die een voorzet van links af zag zwaaien en op de TOB-lat zag landen. Niet veel later was het diezelfde Goos die vanaf de rand van het strafschopgebied hard op het TOB-doel vuurde, maar Kuiper stond goed opgesteld en voorkwam zo een achterstand. TOB zette daar niet veel meer tegenover dan een goede loopactie van Sergay Gemin. Die besloot hij met een diagonaal schot, welke Meteoor doelman Danny Hillegers niet onder controle kreeg. De terugspringende bal werd door niemand binnen gelopen en kon zo makkelijk worden weggewerkt door de achterhoede van De Meteoor. Niet veel later was het één van de spaarzame goed uitgespeelde TOB-aanvallen die voor de voeten van José Bebeto Ngeze kwam. Hij zag zijn inzet net naast gaan. Zo brak de rust aan met een terechte 0-0 stand.
De tweede helft was niet veel beter dan de eerste. Ook nu bleven de venijnige overtredingen weg, had De Meteoor wel een veldoverwicht, maar ook nu kwam het aan beide zijden niet tot grote doelkansen. Halverwege de tweede helft leek het duel even te ontbranden toen doelman Kuiper buiten zijn strafschop gebied hard in aanraking kwam met Wouter Stork van De Meteoor. Na een kort oponthoud door de langdurige blessurebehandelingen konden beiden gelukkig weer verder en bleven de gele kaarten in de zak van de goed leidende scheidsrechter Cor Beuving. Met nog een kwartier op de klok leken de gasten alsnog door te willen drukken en kwamen ook dicht bij een treffer toen Stork vanaf een meter of 12 hard op doel schoot. Het schot smoorde in een mêlee van spelers en werd uiteindelijk onschadelijk gemaakt door Kuiper, die de bal met een katachtige reactie klemvast kreeg. In de slotfase probeerde TOB er nog een keer doorheen te komen met een lange run van Rovie Persaud. Zijn voorzet kwam ook wel bij Gemin uit, maar die werd goed naar buiten gedrongen en kon zodoende niet gevaarlijk worden.
Na 96 minuten klonk het eindsignaal en kwam er met 0-0 een einde aan een vooral spannende maar niet spectaculaire derby.