TOB komt met de schrik vrij in Krommenie

Voor de vijfde keer op rij wist TOB ongeslagen te blijven. Maar de wijze waarop dat in Krommenie gebeurde, leek op een “Houdini-act” in een wedstrijd met twee totaal verschillende gezichten.

De noord-Amsterdamse formatie begon goed aan de wedstrijd, net als de voorgaande weken. Binnen 10 minuten kwamen de TOB-ers op een 0-1 voorsprong door Paul Bekker, na goed voorbereidend werk van Jaouad El Ghazaoui. Deze treffer leidde een periode in van laksheid bij Amsterdammers waardoor de voorhoede van Sporting Krommenie een aantal keer de TOB-achterhoede in verlegenheid kon brengen. Zonder dat dit overigens voor echt doelgevaar zorgde. Na bijna een kwartier spelen kwam dit gevaar er wel toen Krommenie-verdediger Coene Boschman uit een hoekschop vanaf rechts de bal op de lat kopte achter de kansloze Giorgio Kuiper. De terugspringende bal kon niet in het doel gewerkt worden. Deze waarschuwing namen de TOB-ers ter harte en de scherpte keerde weer terug. Dit resulteerde weer in het goede spel van de openingsfase en weer leidde dit tot een treffer. Dit keer kwam de Krommenie-achterhoede door goed druk zetten van Moamar Heerenveen en Bekker dusdanig in de problemen dat El Ghazaoui de bal eenvoudig kon veroveren en in het lege Krommenie doel schuiven, 0-2. Het restant van de eerste helft bleef TOB de bovenliggende partij en met iets meer precisie hadden de Amsterdammers al voor rust naar een grotere tussenstand kunnen uitlopen. Dit duurde echter tot minuut 40, toen José Bebeto Ngeze vanuit een vrije trap van 18 meter de 0-3 binnenschoot en de wedstrijd leek te beslissen.

De tweede helft gaf een heel ander beeld dan in de rust de verwachting was. Het elftal van trainer/coach Thomas ten Broek zocht onbevangen de aanval en de ruimtes die TOB overal op het veld prijsgaf zorgden voor een onverwacht open wedstrijd. Al twee minuten na rust was het Dave Dekker die een inzet van de Krommenie voorhoede van de doellijn afhaalde. Uit de tegenaanval was het dezelfde Dekker die de 0-4 aantekende maar op aangeven van de assistent keurde scheidsrechter Bram Bos wegens buitenspel deze treffer af. Niet veel later dacht alles wat TOB was aan een strafschop, toen Bekker binnen de lijnen onderuit werd gehaald. Maar dit keer zag Bos hier zelf geen overtreding in. De schrik sloeg de TOB-ers om het hart toen doelman Kuiper met pijn in zijn hoofd op de grond lag na een duel voor zijn eigen doel. De Amsterdamse goalie leek hierdoor van slag en moest na bijna een uur spelen ook nog de 1-3 slikken door een treffer van Jop Mirck. De gasten waren het even helemaal kwijt en zagen de thuisploeg vijf minuten na de 1-3 ook de 2-3 scoren en weer was Mirck de doelpuntenmaker. TOB krabbelde op en probeerde de voorsprong weer te vergroten. Maar een afstandsschot van Ngeze trof geen doel en ook Bekker wist een op een met Leguyt niet voor de verlossende vierde treffer te zorgen.

Halverwege de tweede helft kwam Nick Koch in kansrijke positie, maar zijn inzet werd gekraakt en leverde niet meer dan een hoekschop op. Het aantal gemiste kansen leek TOB zoals wel eerder dit seizoen op te breken, toen na een snelle aanval over links Romano Denneboom alleen voor een lege goal opdook. Maar tot ieders verbazing schoot de Krommenie-aanvaller de bal over het doel. Het bleek uitstel van executie want negen minuten voor het eind was het toch raak. Dit keer trof Denneboom wel doel met een lage schuiver in de verre hoek en zette beide teams zo weer naast elkaar, 3-3.

De technische staf van TOB werd gedwongen een noodgreep toe te passen door, tegen de planning in, de licht geblesseerde Sergay Gemin alsnog in te zitten als extra aanvaller. Vrij snel na zijn inbrengen had deze noodwissel al bijna succes toen Gemin op aangeven van Bekker de paal trof. De wedstrijd kroop naar het einde en het donkerste scenario leek zich voor de TOB-ers te ontvouwen. Maar diep in blessuretijd sleepte de Amsterdammers alsnog de broodnodige zege binnen. Met een laatste krachtsinspanning zocht Moamar Heerenveen de achterlijn op trok de bal terug op de inlopende invaller Gemin en hij schoot de verlossende 3-4 binnen. Niet veel later klonk het eindsignaal en was TOB met de schrik vrijgekomen. Volgende week zaterdag mag Sporting Krommenie op bezoek bij nummer 2 SDOB. TOB ontvangt op het eigen Sportpark Oostzanerwerf koploper De Volewijckers.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB