TOB kroont zich tot kampioen na ruime zege

TOB heeft zich zaterdagmiddag tot kampioen gekroond in Zaterdag 4c. Thuis tegen Zeeburgia won het met 4-0.

De titel kon de ploeg van Remco van Twiller eigenlijk al niet meer ontgaan. Het verschil met Vlug en Vaardig was 3 punten en het doelsaldo was maar liefst 17 goals in het voordeel van TOB.

Het duel was amper begonnen, of TOB stond al 2-0 voor. Eerst was het Danny van de Kolk die een vrije trap van Sergey Gamin kon binnenlopen. Een paar minuten later maakte Zeeburgia een eigen goal, toen Jaoud El Ghazaoui de bal breed legde en een Zeeburgiaan binnen tikte. In de tiende minuut kwam Zeeburgia er voor de eerste keer uit, maar Giorgio Kuiper bood redding. Met een kwartier op de klok was het al 3-0. Uit een fraaie voorzet van Moamar Heerenveen wist Paul Bekker de derde goal van de middag in de verre hoek te koppen.

Bij vlagen liet Zeeburgia zien behendige spelers te hebben, maar meestal kwamen de bezoekers niet tot een schot. Halverwege de eerste helft schoot Deshawntey de Sanders van afstand, maar recht in de handen van Kuiper. Daarna waren er weer kansen voor TOB. Mosawer Hashemi was ontzettend dicht bij de 4-0, maar zijn schot kwam via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Een paar minuten voor rust kwam de 4-0 alsnog op het bord. Jose Bebeto Ngeze kapte naar binnen en haalde uit.

Na rust zakte de wedstrijd een beetje in. Voor TOB was duidelijk dat de titel wel zeker was en ook Zeeburgia liet niet al te veel meer zien. De bezoekers waren zonder wissels naar Amsterdam Noord gekomen en moesten dus vooral zorgen dat ze met 11 man op het veld bleven staan. Bij TOB was er juist alle ruimte om de spelers op de bank speeltijd te geven om het seizoen mooi af te sluiten. Er waren ook nog een paar kansen op een vijfde goal. Bijvoorbeeld voor Bekker, één op één met doelman Dion Hagman schoot hij de bal recht in de handen van de keeper. Ook Estero Vreugd kreeg nog een goede kans, op aangeven van Gemin kopte hij naast.

Het bleef dus bij 4-0. Na het laatste fluitsignaal vloeide de champagne rijkelijk en ging de hele selectie de sloot in, waarna de schaal nog even zoek was op de bodem van de sloot. TOB is eindelijk derdeklasser. Ook voor Zeeburgia zit het seizoen erop, de ploeg handhaaft zich rechtstreeks. Bekijk hier de eindstand in Zaterdag 4c

Bekijk hier alle foto’s van het duel en het feest na afloop

Bestel het Kampioensmagazine 2022/2023

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)