TOB lijkt klaar voor de tweede seizoenshelft

Na een korte winterstop lijkt het noord-Amsterdamse TOB helemaal klaar te zijn voor de tweede helft van het seizoen in Zaterdag 4c. De eerste seizoenshelft eindigde met een even onnodig als teleurstellend 0-0 gelijkspel in de derby tegen De Meteoor. Hierdoor finishte de formatie van trainer/coach Remco van Twiller in punten op een gedeelde tweede plaats maar op basis van een slechter doelsaldo staat het op plaats vier.

Het gevoel over de eerste seizoenshelft is wisselend. De enige nederlaag dateert van 15 oktober uit bij GeuzenMiddenmeer (4-0). Daarna bleef TOB zeven wedstrijden zonder verlies. Ondanks deze goede reeks is Van Twiller niet tevreden over de eerste seizoenshelft. “We hebben liefst vijf keer gelijk gespeeld, wat tien verliespunten heeft opgeleverd. Daar zaten ook gelijke spelen tussen tegen ZSGOWMS (4-4 na een 3-1 voorsprong) en Sloterdijk (3-3 na een 3-1 voorsprong). Dit soort wedstrijden waarin we ruim voorstaan, moeten altijd drie punten opleveren” aldus de TOB trainer. “Ook moet er meer logica komen in onze uitslagen. Zo spelen we gelijk tegen koploper Kadoelen (1-1), AGB (3-3) en winnen tegen het sterke TOS-Actief (2-4) en Vlug & Vaardig (1-4) maar weten we niet te winnen van nummer laatst Sloterdijk en de laagvliegers De Meteoor, GeuzenMiddenmeer en ZSGOWMS. Het lijkt erop dat we tegen de topploegen in de competitie net iets meer kunnen brengen dan tegen de lager geplaatste teams en dat moet er echt uit” gaan Van Twiller verder.

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was een korte maar goede voorbereiding voor de TOB-ers. Na drie weken pauze begon TOB met een zaalvoetbaltoernooi in Indoor Centrum Landsmeer op initiatief van Dennis Kollen. Tegen OFC zaterdag (6-1 winst), Kadoelen (0-1 verlies) en Vedette/De Remise (2-4 nederlaag) werden de TOB-ers uit hun winterslaap gehaald. Twee dagen later mocht TOB aantreden tijdens de nieuwjaarswedstrijd tegen de TOB vedettes van weleer. In deze met 6-0 gewonnen wedstrijd was er een hoofdrol voor gelegenheidsspits Jordy Klein, die alle zes de treffers voor zijn rekening nam. Een stuk serieuzer was de eerste echte oefenwedstrijd tegen reserve eersteklassser SDZ zondag 2, welke in de stromende regen eindigde in 3-3 (treffers van Paul Bekker 2x en Danny van de Kolk). De laatste wedstrijd van de korte voorbereiding was tegen het sterke VVGZ zaterdag 2, dat uitkomt in de reserve Hoofdklasse, West 2. Na een nuttige en sportieve wedstrijd won TOB, wederom in de langdurig vallende regen met 3-2. Weer was het Bekker die twee keer doel trof en was Van de Kolk verantwoordelijk voor derde treffer.

Al met al was Van Twiller erg tevreden over de korte voorbereiding. “We staan er conditioneel goed op en hebben voor de start van de tweede seizoenshelft nog een volledige trainingsweek voor de boeg. De resultaten tegen sterke tegenstanders geven vertrouwen en voor het eerst dit seizoen lijkt langzaam de hele selectie fit en compleet te zijn. De grootste taak wordt nu om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Iedereen moet in “wij” gaan denken en niet in “ik”. Als iedereen zijn eigen belang op kan geven voor het teambelang, dan kan het een mooi seizoen worden”, aldus de TOB trainer. Aan het begin van dit seizoen sprak Van Twiller de ambitie uit om te willen promoveren. Inmiddels is deze ambitie een doelstelling geworden. Dat zal niet makkelijk worden, aangezien TOB start bij en tegen het sterke Zeeburgia. Een week later ontvangt het SV De Meer op het eigen Sportpark Oostzanerwerf. Een ploeg die na een moeizame start inmiddels op plek vijf staat een aansluiting heeft gevonden bij de top-5. “We zullen het zeker niet makkelijk krijgen, maar als de ploeg fit kan blijven en we voorin iets trefzekerder zijn en achterin de boel dicht kunnen houden moeten we onze doelstelling kunnen realiseren” sluit Van Twiller af.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB