Home / Zaterdag 4b / TOB met goed gevoel naar beslissing eerste periode

TOB met goed gevoel naar beslissing eerste periode

Door een verdiende zege in Beverwijk bij Jong Hercules heeft TOB de aansluiting met koploper Fortuna Wormerveer behouden. Bovendien tankte de ploeg vertrouwen richting de beslissende inhaalwedstrijd in de eerst periode. Die staat zaterdag op het programma.
Op het nieuwe kunstgrasveld op Sportpark Aagtendijk was door een aantal positiewisselingen de formatie van Remco van Twiller iets aangepast, wat in de beginfase goed uitpakte. Al na één minuut werd Jordy Klein vrijgespeeld, maar hij twijfelde waardoor Hercules doelman Arnoud Hondema nog reddend op kon treden. In de vierde minuut was het wel raak. De naar links uitgeweken Miguel Ghering gaf een uitstekende voorzet, die aan iedereen voorbij ging en door Johnny Mulder bij de tweede paal werd binnen getikt. 0-1 en voor Mulder bovendien zijn eerste treffer in TOB 1.
De Amsterdammers lieten er geen gras over groeien en gingen met veel beweging in de voorhoede op zoek naar meer treffers. Maar zoals wel vaker dit seizoen schortte het aan de afwerking. Het duurde daardoor tot minuut 27 voordat de tweede treffer op het scorebord kwam. Dit keer was het Ghering zelf die geblunder in de Hercules achterhoede afstrafte, na een prachtige pass van Mulder. De 0-2 leek meer rust te brengen in het Amsterdamse spel, maar bij tijd-en-wijle iets teveel rust. De scherpte bij het winnen van de tweede bal op het middenveld werd minder. Daardoor werd de thuisploeg een aantal keren dreigend via de counter. Vooral over rechts via de snelle Dennis van der Velde. Maar doordat de diepe bal regelmatig te laat werd gegeven, stond de Hercules middenvelder vaak buitenspel. Aan de andere kant was TOB nog wel dichtbij een derde treffer, maar José Bebeto Ngeze zag een goede diagonale run met de bal niet beloond met een treffer. Zijn inzet ging over en naast het doel ging van Hondema. De rust brak zodoende aan met een 0-2 stand voor TOB.
Bij het begin van de 2e helft gingen de Amsterdammers door waar ze de eerste helft gebleven waren. Namelijk het proberen te forceren van een derde en waarschijnlijk beslissende treffer. Dit was binnen de eerste vijf minuten al mogelijk, toen Nick Koch met een fraaie bal van achteruit Klein dacht te vinden. Echter buiten de steeds harder neer kletterende regen stak ook de wind steeds harder de kop op, waardoor de bal van Koch de rechterhoek van het veld in waaide. Zo rolde deze net buiten het bereik van de TOB-spits.
De thuisploeg, die dit seizoen goed aan de competitie was begonnen, probeerde ook wat meer de aanval te zoeken maar het centrale duo van TOB, Jop Bruin en Dave Dekker, stond als een huis. De aanvallende intenties van de gastheren zorgden ook voor ruimte in de Beverwijkse defensie. Met nog een minuut of twintig op de klok kwam de mooiste actie van de wedstrijd van Sergay Gemin. Hij begon op eigen helft begon aan een solo, passeerde vijf man. Maar oog-in-oog met Hondema vergat hij zichzelf te belonen. Van dichtbij schoot hij op de Hercules-doelman.
Zo kwam er ondanks nog een aantal mogelijkheden voor de gasten via Ngeze, Gemin en de ingevallen Rovie Persaud geen verandering meer in de stand. Het meest noemenswaardige feit was nog het debuut van de pas 16 jarige Jaouad El Ghazaoui.  Zaterdag aanstaande speelt TOB de laatste wedstrijd van het seizoen uit tegen Blauw Wit (W), een inhaalwedstijd uit de eerste periode waarbij nog alles mogelijk is. Bij winst voor TOB is deze periode voor de noord-Amsterdammers, als Blauw Wit (W) wint veroveren zij een plek voor de na-competitie. Bij een gelijkspel is FC Velsenoord de lachende derde. Het belooft dus een spannende middag te worden in West-Knollendam.
Send this to a friend