TOB na vier duels nog steeds ongeslagen

TOB is ook in de vierde wedstrijd van het seizoen ongeslagen gebleven. Tegen SC Hercules Zaandam werd een ruime zege geboekt, een zege die overigens pas laat gestalte kreeg. Vooraf was duidelijk bij de ploeg uit Amsterdammer-Noord dat deze wedstrijd gewonnen moest worden met het oog op de komende weken waarin de formatie van Remco van Twiller de concurrenten uit de top-5 ontmoet.
Vanaf de aftrap waren de verhoudingen duidelijk. De Zaandammers zakte in, hielden de ruimtes zo klein mogelijk en probeerden op de counter gevaar te stichten. De thuisploeg zat er echter direct kort op en zorgden er met veel druk vooruit voor dat de Zaandammers nauwelijks van eigen helft af kwamen. TOB speelde in balbezit echter te voorspelbaar. Het duurde dan ook lang voordat de eerste echte kans te noteren viel, maar die werd vervolgens wel direct verzilverd. José Bebeto Ngeze speelde op zestien meter van het doel van Hercules Miles Tigchelaar aan. Op zijn beurt omspeelde Tigchelaar eerst nog een verdediger alvorens met een lage diagonale schuiver de 1-0 achter doelman Marcel Jordan schoof. Twee minuten later leken de gastheren de wedstrijd al in het slot te duwen toen ook de 2-0 op het scorebord kwam te staan. Dit keer was Jordy Klein de aangever en wederom was het Tigchelaar die met een geplaatst schot in de korte hoek de marge verdubbelde.
TOB bleef slordig in de eindpass waardoor mogelijke kansen in de kiem gesmoord. Hercules hield daarom zicht op een beter resultaat, helemaal toen TOB de laatste tien minuten de teugels wat liet vieren. Onnodig balverlies op de helft van Hercules resulteerde in een grote kans voor Oussama Laoukili. Hij kon via de rechterkant oprukken en maakte de aansluitingstreffer. Met 2-1 zochten de ploegen de kleedkamer op voor de thee.
Na rust kwam Hercules bijna op gelijke hoogte. Eren Pinar kwam binnen 14 seconden geheel vrij voor de Amsterdamse keeper. De doelman wist de poging te pareren. TOB antwoordde direct. Na geschutter achterin de Zaandamse achterhoede kon Gemin de bal in het lege doel schieten: 3-1. Binnen een uur was de wedstrijd beslist. Linkerverdediger Koch schoot vanaf de middenlijn een vrije trap binnen: 4-1. Het verzet van de formatie van Livio Wijdenbosch was hierdoor gebroken. Vijf minuten voor tijd wist  Tigchelaar zijn derde van de dag maakte. Vlak voor het eindsignaal, van de goed leidende arbiter Bert Stuurop, tekende Klein na goed voorbereidende werk van Esterno Vreugd voor de 6-1 eindstand.
Door deze nieuwe zege staat TOB op de vierde plaats met één duel minder gespeeld dan de concurrenten met de komende weken de wedstrijden tegen nummer 3 FC Velsenoord en koploper DZS in het verschiet. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van de zaterdag vierde klasse B te zien.