TOB neemt pas laat afstand van Westzaan

Met de tweede zege op rij, in en tegen Westzaan heeft TOB de aansluiting met de top-5 in de 4e Klasse B weten te behouden. In een saai en eentonig duel wisten de noord-Amsterdammers in het laatste half uur het krachtsverschil in cijfers uit te drukken.
De eerste helft tekende zich door ongelofelijk veel onnodig balverlies aan beide kanten en weinig goed voetbal. Voor het aanwezige publiek was er, behoudens een heerlijk lentezonnetje, weinig te genieten omdat de mogelijkheden voor beide doelen op één hand te tellen waren. Binnen de eerste tien minuten zag Paul Bekker zijn kopbal bij de eerste paal naast gaan, aan de andere kant werd een goed gemikt schot van Westzaner Rens Wit tot hoekschop verwerkt door TOB-verdediger Job Bruin. Het meest gevaarlijk werden de Amsterdamse gasten nog door aanvoerder Dave Dekker, die het eerste kwartier en de laatste tien minuten met twee afstandsschoten de openingstreffer probeerde te forceren maar beide keren kon zijn inzet gekeerd worden. Zodoende brak de rust aan met een logische 0-0 stand.
In de tweede helft stond er een veel overtuigender TOB, dat de zaken nu anders aanpakte. Vanaf het eerste fluitsignaal werd de aanval gezocht en met name de passing was ten opzichte van het eerste bedrijf enorm verbeterd. Daarbij kwam ook dat bij de Westzaan-spelers na een uur spelen conditioneel gezien het beste er wel vanaf was. Het wachten was zodoende op de openingstreffer en die viel in de 57e minuut. De jarige Moamar Heerenveen bezorgde de bal bij José Bebeto Ngeze, die vanaf 18 meter met een zwabberbal doelman Barry Al verschalkte. Tegen de zon in kijkend zag hij de bal te laat zag aankomen.
Tien minuten later was het wederom raak, met de mooiste treffer van de dag. Ngeze zette Paul Bekker voor Al die niet zelfzuchtig was en de bal breed legde op de inlopende Heerenveen. Ongehinderd kon hij de 0-2 in het lege doel schuiven. Binnen zeven minuten na deze tweede treffer besliste TOB het duel. Eerst volgde een treffer van de 42-jarige Michel Dol, nadat Bekker de bal met zijn hoofd verlengd had (0-3). De volgende goal was van Heerenveen, na een splijtende pass van Nick Koch (0-4). Het slotakkoord kwam van de 18-jarige ingevallen Jaouad El Ghazaoui, die met de bal langs een aantal Westzaanse verdedigers slalomde en met links de 0-5 aantekende. Net voor tijd zette diezelfde El Ghazaoui spits Paul Bekker voor doelman Al, maar hij kreeg niet de treffer die hij verdiende. Zijn inzet belandde op de paal.
Het slotakkoord was voor scheidsrechter Aart Koenekop die na iets meer na negentig minuten voor het einde floot. Door deze zege blijft TOB in de top 5 en moet het volgende week de degens kruizen met nummer 2 OFC, dat doordeweeks de inhaalwedstrijd bam RCZ met 1-5 won. Westzaan ontvangt wederom thuis nummer 3 SDOB.
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB