TOB revancheert zich voor heenwedstrijd tegen GeuzenMiddenmeer

TOB heeft ook de vierde wedstrijd na de winterstop in een ruime winst om kunnen zetten. Met deze zege revancheerden de noord-Amsterdammers zich voor de smadelijke nederlaag van 15 oktober, toen tegen GeuzenMiddenmeer kansloos met 4-0 werd verloren. Er was de formatie van trainer/coach Remco van Twiller dus veel aangelegen deze nederlaag op het eigen Sportpark Oostzanerwerf weg te poetsen.

Alle goede TOB voornemens ten spijt opende uitgerekend GeuzenMiddenmeer al na anderhalve minuut de score. Geknoei in de achterhoede van de thuisploeg zette Mats Cannon geheel verlaten voor TOB-doelman Giorgio Kuiper en met een bekeken schuiver zette hij de gasten op een 0-1 voorsprong. Met de heenwedstrijd nog in het achterhoofd zat de schrik er bij de TOB-ers flink in, wat zorgde voor veel balverlies door onnauwkeurig, te gehaast spel en veel verkeerde keuzes waardoor de oost-Amsterdammers nauwelijks in de problemen kwamen. Het eerste serieuze wapenfeit van de gastheren kwam tien minuten na de openingstreffer toen Paul Bekker Danny van de Kolk vrij voor Geuzen-doelman Benjamin Sandel zette. Maar hij schoot te gehaast en mikte daardoor naast.

Halverwege de eerste helft kwam TOB met de schrik vrij, doordat een diagonaal schot van aanvoerder Jacob Slagt vanaf 20 meter op de lat buiten bereik van Kuiper terecht kwam. Dit bleek de wake-up call voor TOB, want vanaf dat moment viel alles wel goed voor de thuisploeg. Eerst was het nog Bekker die een voorzet van links op de lat kopte maar een minuut later was het wel raak. Sergay Gemin vond Bekker, die zijn directe tegenstander goed wegzette en vervolgens de 1-1 binnen schoot. Op het half uur was het weer Bekker die de 2-1 aantekende door goed te reageren na een afgeslagen schot van Van de Kolk die de bal goed wist te drukken waardoor Sandel de bal niet onder controle kreeg. Op slag van rust werd het ook nog 3-1. Dit keer was Van de Kolk zelf de doelpuntenmaker, na goed voorbereidend werk van José Bebeto Ngeze. Met deze stand zochten de beide teams de kleedkamers op.

Direct na aanvang van de tweede helft werd de wedstrijd van alle spanning ontdaan. Al in minuut 48 maakte Bekker, weer op aangeven van Ngeze, zijn derde van de dag en tilde de stand naar 4-1. Direct na deze treffer stapte bij GeuzenMiddenmeer Sten Petersen geblesseerd het veld af. Omdat er geen wissels meer voorhanden waren bij de gasten moesten deze de resterende 40 minuten met tien man verder. TOB maakte van deze overtal situatie dankbaar gebruik en ging op jacht naar meer treffers om ook het doelsaldo te versterken. Na bijna een uur spelen was het Gemin die voor 5-1 zorgde. Een prachtige actie met dito voorzet van Van de Kolk bracht de bal bij de tweede paal waar de TOB routinier via de onderkant van de lat hard binnen kopte. De zesde noord-Amsterdammers liet niet lang op zich wachten en weer was het Van de Kolk die Gemin vond die zijn tweede van de middag maakte, 6-1 Hierna stokte de doelpuntenproductie, ondanks dat de kansen daar wel voor waren. GeuzenMiddenmeer probeerde met twee afstandsschoten van Slagt de stand nog een wat dragelijker aanblik te geven, maar Kuiper kwam nooit meer in de problemen. Vlak voor het eindsignaal van de uitstekend fluitende scheidsrechter Rafael Miralles Agullo was het slotakkoord voor TOB. Een vloeiende aanval zette Moamar Heerenveen alleen voor Sandel. Heerenveen op zijn beurt niet zelfzuchtig was en de bal gunde aan Jaouad El Ghazaoui. Hij bepaalde de eindstand op een dik verdiende 7-1.

Door deze zege nadert TOB koploper TOS Actief tot op drie punten, waarbij de noord-Amsterdammers nog een wedstrijd in te halen hebben. TOB gaat volgende week op bezoek bij ZSGOWMS. GeuzenMiddenmeer ontvangt op het eigen sportpark De Meteoor.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)