TOB schiet uit de startblokken: 1-9

Ruim elf maanden na de laatste competitiewedstrijd in 2020 mochten sv Rood-Wit Zaanstad en TOB na twee afgebroken seizoenen aftrappen voor dit keer hopelijk wel een volledig seizoen. Beide teams werden uitgeschakeld in het bekertoernooi, maar zowel de formatie van Rood-Wit trainer/speler Levinho Wijdebosch (0-1 winst tegen VV UNO) als die van TOB trainer/coach Remco van Twiller (1-1 tegen 3e Klasser sc Buitenboys), tankte het nodige vertrouwen in het laatste bekerduel.

Nog voor de aftrap stapelden de problemen zich op voor de gastheren Rood-Wit Zaanstad. De doelman was nog niet aanwezig bij aanvang van het duel, waardoor er werd gekozen om met 10 spelers te beginnen en een veldspeler op doel te zetten om geen wissel te verspillen. Deze keuze kwam de thuisploeg duur te staan want TOB kende geen genade en begon messcherp aan de seizoensouverture. Binnen 14 minuten werd het verschil al gemaakt en stond de teller op 0-3 voor de noord-Amsterdammers. In de 3e minuut was het Nick Koch, die koppend de 0-1 scoorde na uitstekend voorbereidend van debutant van Paul Bekker. In minuut 11 strafte Sergay Gemin gestuntel van de Rood-Wit doelman af en tikte de 0-2 binnen in het lege doel en drie minuten later was het weer raak. Wederom was het Nick Koch die goed voorbereidend werk van José Bebeto Ngeze beloonde door de 0-3 te maken.

Hierna arriveerde doelman Ali Ersin Findik, maar hij kon niet voorkomen dat de tandem Koch-Ngeze in de 21e minuut ook nog voor 0-4 zorgde. Na deze bliksemstart verslapte de concentratie bij de TOB-ers en kwam de Zaanse formatie een aantal keer onder de druk vandaan. TOB riep het onheil over zich af en zag Rood-Wit net voor het half uur wat terug doen door een snelle counter. Daarbij ontsnapte Mustafa Karama Drame aan de aandacht van de TOB defensie. Van dichtbij liet hij doelman Giorgio Kuiper kansloos,1-4. Toen na 30 minuten Timothy van den Berg bij TOB ook nog met een blessure uitviel en direct hierna Drame weer alleen voor Kuiper op dook, werd de concentratie door de TOB-ers weer aangescherpt en tilde Bekker de ruststand koppend naar 1-5 waarbij voor de derde keer Ngeze de aangever was.

Direct na de pauze gingen de Amsterdammers door waar ze in de 1e helft mee begonnen waren, het scoren van doelpunten. Twee minuten na rust beloonde Esterno Vreugd een fraaie rush met een prachtig schot in de rechter bovenhoek en weer vijf minuten later werd het 1-7 nadat Vreugd een hoekschop van wie anders dan Ngeze snoeihard binnen kopte. Na deze stormloop vergaten de TOB-ers de thuisploeg op een nederlaag met dubbele cijfers te trakteren. Kansen hiervoor waren er in overvloed, maar teveel spelers gingen voor eigen succes of waren ronduit matig in de eindpass. Rood-Wit probeerde op hun beurt de stand nog wel een dragelijker aanzien te geven, maar de TOB defensie onder leiding van aanvoerder Dave Dekker gaf weinig tot niets meer weg. In het laatste kwartier mocht de 18-jarige Jaouad El Ghazaoui de 1-8 scoren en vier minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Peter Gräper schoot El Ghazaoui uit een voorzet van Amer Mobarak ook nog de 1-9 in de boeken.

Al met al een mooie start voor TOB van het nieuwe seizoen. Wat deze monsterscore waard is, zal de komende weken moeten blijken. Volgende week treft TOB WSV 1930 uit Wormer, dat begon met een 5-1 zege op Westzaan.