TOB sleept zege tegen Weesp binnen in degradatiekraker

Na ruim twee maanden is het TOB gelukt om weer eens drie enorm belangrijke punten binnen te slepen. In het degradatieduel tegen nummer laatst FC Weesp kostte het de noord-Amsterdammers de nodige moeite om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Voor beide teams was het een “erop-of-eronder” duel, nadat TOB twee weken terug met 1-2 van Hoofddorp verloor en FC Weesp vorige weekend Hoofddorp met dezelfde cijfers wist te verslaan. Verliezen was voor beide teams daarom geen optie.

Alle goede bedoelingen van TOB ten spijt, begon de formatie van trainer/coach Remco van Twiller dramatisch aan het duel. Dom balverlies halverwege de eigen helft van TOB bracht in de derde minuut Sofyan Atijany oog-in-oog met Giorgio Kuiper. Zijn eerste inzet werd nog door de TOB-doelman gekeerd maar de alerte Weesp-aanvoerder kwam nogmaals aan de bal en nu schoot hij de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong. Even zat de schrik erin bij de gasten, maar daarna gingen ze met veel energie opzoek naar de gelijkmaker. Al na acht minuten was de eerste grote kans voor Adil Boukris die door Paul Bekker voor Jip van Witsum werd gezet, maar zijn inzet kon door de Weesp doelman gekeerd worden. Niet veel later kwamen Hashemi en wederom Boukris in kansrijke positie maar het oude euvel van het niet kunnen scoren stak weer de kop op. Net voor het half uur was het eindelijk raak. Bekker stuurde Hashemi de diepte in en was dit keer Van Wilsum wel de baas en zette de 1-1 op het scorebord. Even voor rust had Nick Koch na voorbereidend werk van Redouan Tahri zijn ploeg op voorsprong kunnen zetten maar zijn kopbal verdween naast het vijandelijke doel zodat de twee teams met een 1-1 tussenstand de kleedkamers opzochten.

Direct na rust had Koch zijn vizier wel op scherp staan. Een hoekschop van Tahri werd door Bekker verlengd en bij de tweede paal was het voor de TOB aanvoerder een koud kunstje om de 1-2 binnen te tikken. Dit keer probeerde de ploeg van Ron van der Velde direct terug te slaan zonder echt tot grote kansen te komen. Het dichtstbij kwam Timo Soede maar hij zag zijn schot van afstand over het doel van Kuiper vliegen. TOB kwam in het vervolg niet verder dan een kopbal van Younes Rabiu die de bal over mikte. In de minuten daarna zakte het duel weg naar een zeer bedenkelijk niveau, waarin beide teams niet meer tot fatsoenlijk voetbal kwam en het duel meer op een tafeltenniswedstrijd leek.

Met nog een kwartier op de klok nam TOB een voorschot op de overwinning. Een inzet van de ingevallen Jaouad El Ghazaoui kwam bij Paul Bekker terecht en die maakte na twee assists nu ook zijn eerste treffer en bracht de stand op 1-3. De wedstrijd leek uit te gaan als een nachtkaars omdat FC Weesp niet meer bij machte was om de gasten in de problemen te brengen en TOB niet meer de noodzaak leek in te zien de voorsprong verder uit te bouwen. Toch werd het vier minuten in blessuretijd nog even spannend toen scheidsrechter Van Dort in een valpartij van een Weesp aanvaller een strafschop zag. Dit cadeautje werd door Mats de Jong uitgepakt en hij schoot de 2-3 achter Kuiper, die voor het eerst na drie strafschoppen dit seizoen moest buigen. Deze treffer was het laatste wapenfeit van een matig maar boeiend duel zodat TOB de drie belangrijke punten mee naar Noord mocht nemen en weer boven de degradatiestreep terecht kwam. 

Komend weekend is er geen competitievoetbal in Zaterdag 3b. Een weekend later ontvangt TOB op Sportpark Oostzanerwerf SDOB. FC Weesp krijgt sc Buitenveldert op bezoek. Bekijk hier de stand en de rest van het programma

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)