Home / Zaterdag 4b / TOB start met winst in Zaandijk

TOB start met winst in Zaandijk

Na een matige voorbereiding en drie kleine nederlagen in de beker is TOB de competitie goed begonnen. Na een moeizame 1e helft was het elftal van Remco van Twiller in het tweede bedrijf heer en meester en trokken zo de uiteindelijk terechte overwinning naar ze toe. Er werd met 2-5 gewonnen.

Onder een warm najaarszonnetje nam TOB direct het initiatief,  maar lag het baltempo te laag om Zaandijk echt in de problemen te brengen. Omdat de thuisploeg geen initiatief wilde nemen gebeurde er in het eerste kwartier weinig. De openingstreffer van Zaandijk kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Geknoei in de TOB defensie bracht Wesley Wattimena aan de bal die vervolgens ongehinderd op gelegenheidsdoelman Jessey Bodemeijer af kon lopen en van dichtbij niet faalde, 1-0. Na de  tegentreffer zakte het niveau van TOB naar een bedenkelijk niveau en zocht Zaandijk een aantal keer de aanval om de stand te verdubbelen. Na 33 minuten viel de goal van TOB het niets. Een lange voorzet van Miles Tigchelaar werd verkeerd beoordeeld door doelman Nuri Sarikaya die de bal panklaar legde voor Sergay Gemin die de gelijkmaker binnen tikte.
Lang konden de Amsterdammers niet van deze treffer genieten want vijf minuten voor rust stonden de blauw-witten al weer achter. Glenn Mantel kopte een afgemeten voorzet nog op de paal, maar de bal werd niet goed door TOB weggewerkt. Ward Blijenburg kon vanaf 25 meter de bal in de linker bovenhoek schieten. Met 2-1 gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft was anders dan de eerste helft, zo begon TOB aanvallend. Weer was het Tigchelaar die aan de basis stond.  Met een afgemeten pass zette hij Esterno Vreugd voor keeper Sarikaya, Vreugd twijfelde niet en bracht de ploegen op gelijke hoogte. In minuut 62e minuut kwam TOB op voorsprong. Dit keer was Vreugd de aangever die via de linkerkant goed doorkwam en Gemin een uitgelezen kans gaf . Gemin maakte zijn tweede van de middag: 2-3. In het laatste kwartier was de energie bij de thuisploeg op en liep TOB verder uit. In de 76e minuut gaf Gemin Jordy Klein een niet te missen kan die dat op zijn beurt ook niet deed en zo de 2-4 maakte. Drie minuten voor het einde was het nogmaals dezelfde combi gezamenlijk ook voor de 2-5 zorgde.
Zodoende heeft TOB de eerste drie punten binnen en kan er met een goed gevoel richting de derby tegen De Meteoor worden gewerkt. Aankomende zaterdag staat de wedstrijd op het programma. De Meteoor won afgelopen zaterdag ook, er werd thuis met 3-1 van Jong Hercules gewonnen. Klik hier om de uitslagen, standen en het programma van Vierde klasse B te zien.
Informatie en foto: Remco van Twiller 
Send this to a friend