TOB struikelt wederom over rodelantaarndrager

Na een goede serie met zeven punten uit drie wedstrijden is TOB voor de tweede keer dit seizoen gestruikeld over de nummer laatst in Zaterdag 4c. Eerder dit seizoen waren de noord-Amsterdammers kansloos tegen GeuzenMiddenmeer. Op Sportpark Oostzanerwerf werd dit keer in blessuretijd een zeker lijkende zege tegen Sloterdijk omgezet in een onverwacht gelijkspel.

Het duel kwam moeizaam opgang, doordat de TOB-ers in de beginfase niet bij de les waren. Veel eenvoudige ballen werden onnodig ingeleverd bij een Sloterdijk-speler. Maar ook diverse eerste en tweede ballen kwamen niet in het bezit van TOB. Toch stond het na dertien minuten 2-0 voor de thuisploeg. Eerst was het Paul Bekker, die razendsnel anticipeerde op een verkeerde terugspeelbal van een Sloterdijk verdediger. Hij omspeelde op zijn beurt doelman Tom Degger en tikte keurig de 1-0 in het lege doel. Niet veel later leek de wedstrijd al beslist toen wederom Bekker de bal hard het vijfmetergebied binnen trapte en de bal door Sloterdijk achter de eigen doelman werd gefrommeld, 2-0. Nog binnen het kwartier vond Sloterdijk door gerommel in de TOB defensie de aansluiting met een tegentreffer. Het was Tavis Gravatt die de 2-1 achter Giorgio Kuiper tikte. De TOB-ers lieten zich hier niet door uit het veld slaan en kregen op aangeven van Danny van de Kolk een goede kans voor Bekker om het verschil weer te verdubbelen. Maar zijn inzet verdween naast het Sloterdijk doel.

Veel kansen vielen er in het laatste gedeelte van de eerste helft niet meer te noteren. De beste waren ook nog eens voor de gasten, die vanuit een aantal hoekschoppen tot drie keer aan toe ongehinderd op het TOB doel mochten koppen, maar het vizier telkens niet scherp hadden staan. TOB bleef slordig in balbezit, waardoor het wel de betere ploeg was maar Sloterdijk nooit in de problemen bracht. Hierdoor kwam er in de tussenstand geen verandering meer en gingen de beide teams rusten met een 2-1 voorsprong voor de thuisploeg.

De tweede helft begon voor de TOB-ers een stuk beter. Met veel meer energie dan tijdens het eerste bedrijf en met veel meer balvastigheid nam het nu wel het heft in handen in een poging de wedstrijd vroeg te beslissen. Een eerste grote kans kreeg het daarvoor na een goed lopende aanval via meerdere spelers. Het was Bekker die uit deze aanval Moamar Heerenveen alleen voor Degger zette, maar tot een treffer leidde dit niet. Maar ook Sloterdijk liet zich een aantal keer op de counter zien, waarbij de grootste kans was voor Gravatt, maar zijn inzet ging rakelings naast het doel van Kuiper. Net voorbij het uur kreeg TOB loon naar werken. Een afgemeten voorzet van Van de Kolk vond Nick Koch in het vijfmetergebied die als “Bep Bakhuys” in zijn beste dagen de 3-1 vallend binnen kopte.

De opluchting bij TOB maakte al snel weer plaats voor irritatie toen Sloterdijk vijf minuten later in buitenspelpositie de 3-2 binnen werkte. In een mêlee van spelers stond waarschijnlijk Ruperto Calatrava achter de laatste lijn toen hij scoorde maar de scheidsrechter keurde de treffer goed. Met alles wat het in zich had zocht Sloterdijk de aanval door steeds meer aanvallend ingestelde spelers het veld in te brengen om de gelijkmaker te forceren. Daardoor kwam er voor TOB een aantal goede mogelijkheden op de counter door in overtal toe te slaan, maar die mogelijkheden werden erg slecht uitgespeeld. Vlak voor het einde van de wedstrijd leek TOB aan alle onzekerheid een eind te maken, toen twee aanvallers van de thuisploeg op één Sloterdijk verdediger af konden lopen. Jaouad El Ghazaoui kon de totaal verlaten Van de Kolk voor Degger aanspelen maar zijn voorzet verdween in de handen van de Sloterdijk doelman. Diep in blessuretijd kreeg Sloterdijk nog één vrije trap te nemen net over de middenlijn. De bal die het strafschopgebied van TOB ingepompt werd kwam op het hoofd van Gemin die met een boogbal Giorgio Kuiper verraste en zo 3-3 in zijn eigen doel werkte. Dit werd uiteindelijk ook de eindstand.

Geluk bij een ongeluk was voor TOB dat alle concurrenten ook gelijk speelde of zelfs verloren waardoor de schade nog mee viel. Vervelend was wel dat door nieuw punten verlies tegen een nummer laatst wederom de eerste plaats niet ingenomen kon worden. De opgave voor TOB komende zaterdag is weer een lastige als het bij Vlug en Vaardig op visite mogen. Sloterdijk ontvangt thuis De Meteoor.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)