TOB stunt bij entree in derde klasse tegen Buitenveldert

Tien jaar nadat TOB naar de vierde klasse degradeerde, zijn de noord-Amsterdammers weer terug in de derde klasse. Na het kampioenschap vorig seizoen in de vierde klasse zag trainer/coach Remco van Twiller drie spelers vertrekken, waaronder Timothy van de Berg naar de tegenstander in deze eerste speelronde: sc Buitenveldert. Van de nieuwkomers stonden bij TOB Younes Rabiu, Deho Sinduhije en Wessam Dowaah aan de start. Zowel TOB als Buitenveldert werd met twee zeges en één nederlaag uitgeschakeld in de beker en kan ze dus volledig richten op de competitie in de derde klasse.

Op een bijzonder vochtig, maar goed bespeelbaar veld op Sportpark Oostzanerwerf namen de gasten direct het initiatief en zetten TOB vast op eigen helft. De gasten hadden het organisatorisch echter prima staan en sloegen bij de eerste de beste aanval toe in de ruimte die Buitenveldert achter de verdediging liet. Balverlies van de gasten bracht Danny van de Kolk in balbezit, die op zijn beurt Dowaah richting doelman Ivan Holsheimer stuurde. De debuterende TOB-spits faalde niet en zette zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. Aan het spelbeeld veranderde deze treffer niet veel. Buitenveldert bleef de aanval zoeken, maar bracht de thuisploeg niet aan het wankelen.

Er waren weldegelijk goede mogelijkheden maar TOB doelman Giorgio Kuiper had op iedere Buitenveldert inzet een passend antwoord. Halverwege de eerste helft kreeg TOB een enorme kans op de 2-0. Holsheimer kreeg een vrije trap van aanvoerder José Bebeto Ngeze niet onder controle. De terugspringende bal werd eerst door Mosawer Hashemi en later door Nick Koch en Rabiu geraakt in het vijfmetergebied van de gasten, maar niemand wist deze scrimmage binnen te werken. Het antwoord van de gasten kwam snel hierna met een reuzenkans voor Bas Bijvoet. Maar van dichtbij vond hij wederom Kuiper op zijn weg. In de score kwam zodoende voor rust geen verandering meer waardoor de beide teams na 47 minuten de kleedkamers opzochten.

Tot verbazing van alle aanwezigen leek TOB binnen het eerste kwartier in de tweede helft de wedstrijd te beslissen. Twee minuten na rust volleerde Hashemi een hoekschop van Van de Kolk laag en hard in de verre hoek, 2-0. In minuut 58 schoot Ngeze een vrije trap vanaf 25 meter de rechterkruising in en zette de stand op 3-0. Buitenveldert bleef op zoek gaan naar een beter resultaat, creëerde de nodige kansen maar de gehele TOB-ploeg vocht voor elke meter op het steeds zwaarder wordende veld. En als de gasten toch voor het TOB doel opdoken was daar telkens weer de onpasseerbare Giorgio Kuiper die telkens weer zijn doel schoon hield met diverse katachtige reacties. Op de counter probeerde TOB nog wel toe te slaan, maar de moegestreden noord-Amsterdammers misten de kracht om in de eindfase verder uit te lopen.

Het meest gevaarlijk werd Buitenveldert nog door een geplaatst schot van Van de Berg maar zijn inzet belande op de paal. Na 92 minuten floot scheidsrechter Jack van Egmond voor het einde en was de stunt van TOB tegen een van de titelfavorieten in 3B een feit.

Komende weekend gaat TOB op bezoek in Broek in Waterland bij SDOB. De ploeg van Detlef Le Grand en Ron Stoffels ontvangt FC Weesp in Amsterdam-Zuid. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)