Home / Zaterdag 4b / TOB tevreden met gelukkige overwinning

TOB tevreden met gelukkige overwinning

Na drie weken zonder zege heeft TOB de tweede overwinning van het seizoen weten te behalen. De zege was verdiend, maar kwam wat gelukkig tot stand tegen en bij Zaanlandia. Vooraf waren er de nodige zorgen aangezien de noord-Amsterdammers slechts zeven fitte spelers aan de aftrap wist te brengen door ziekte en blessures. Daarbij kwam ook nog dat topscorer Paul Bekker afwezig was vanwege zijn huwelijksreis. Het doel was vooraf zodoende duidelijk voor de selectie van trainer/coach Remco van Twiller. Niet nog meer schade oplopen in de competitie, waarbij de uitvoering van minder belang was.

Zaanlandia stond gelukkig aan de start nadat het elftal van trainer/coach Johan van Wort een week eerder verstek moest laten gaan door een tekort aan spelers. Toch werd het voorafgaande aan de wedstrijd nog even spannend of de wedstrijd door kon gaan, omdat de scheidsrechter niet aanwezig was. Toen deze uiteindelijk tien minuten voor aanvang van de wedstrijd het sportpark op kwam lopen kon het duel met enige vertraging alsnog beginnen.

Na een slordige openingsfase van de TOB-ers namen de gasten het initiatief, waarbij gezegd moet worden dat Zaanlandia dat ook aan TOB liet. Bij de noord-Amsterdammers was de strijdlust weer terug, die een week eerder nog ontbrak. Alleen lag het baltempo te laag en was de veldbezetting niet optimaal, waardoor het initiatief geen uitgespeelde kansen opleverde. De Zaandammers speelden erg compact en probeerden er op de counter uit te komen. Dit lukte de thuisploeg ook toen het razendsnel uitbrak en tot diep in het strafschopgebied van de Amsterdammers kwam. Dylan Pas hield het overzicht en vond zijn spits Cesar Lobais, maar die raakte de bal maar half waardoor TOB met de schrik vrij kwam. De afgeslagen bal kwam echter weer in het bezit van Zaanlandia en het was verdediger Quincy Tete die op zijn beurt vanaf ruim 20 meter de 1-0 snoeihard tegen de touwen joeg.

Een onverwachte tegenvaller die de gasten niet van slag bracht. Geduldig probeerden de TOB-ers tot kansen te komen, maar dit lukte slechts mondjesmaat. Een goede hoekschop van Miles Tigchelaar werd door alles en iedereen gemist en vloog voor het Zaanlandia doel langs. Niet veel later kreeg Nick Koch een uitstekende kopkans, maar zijn inzet miste richting en kracht. Zes minuten voor rust kregen de gasten loon naar werken. Jaouad El Ghazaoui bracht José Bebeto Ngeze in stelling, die met een bekeken schot in de verre hoek de 1-1 op het scorebord zette. Dit werd uiteindelijk ook de ruststand.

Aan het spelbeeld veranderde weinig in de tweede helft. TOB bleef de bovenliggende partij met het meeste balbezit. Maar ook nu leverde dit, behoudens een aantal hoekschoppen, nauwelijks gevaar op voor doelman Alexander Guerra. Aan de andere kant werd Zaanlandia wel een aantal keer gevaarlijk en leek het net na de rust een grote kans te krijgen via Lobias. Hij bevond zich echter in buitenspelpositie en werd door arbiter Celik terug gefloten. Nog binnen het uur mocht Pas alleen op Giorgio Kuiper af, maar hij treuzelde te lang waardoor de TOB-defensie zich kon herstellen en een tegentreffer kon voorkomen. Met iets minder dan een half uur te spelen kwam bij TOB de van een blessure terug gekeerde Sergay Gemin binnen de lijnen. Dit sorteerde niet direct effect.

Tien minuten later mocht bij de Amsterdammers Redouan Tahri zijn debuut maken en dat deed de TOB-ers wel goed. Zaanlandia werd steeds verder teruggedrongen en de TOB-ers leken conditioneel sterker. Toch hadden de gasten het nodige geluk nodig om de beslissende 1-2 in de boeken te krijgen. Voorbereidend werk van Moamar Heerenveen en Gemin bracht de bal bij El Ghazaoui. Die dacht de beslissende voorsprong binnen te schieten maar het was Zaanlandia verdediger Tete die uiterst ongelukkig de bal in zijn eigen doel gleed. Vlak voor tijd had Heerenveen ook nog voor 1-3 moeten zorgen maar zijn inzet verdween naast het Zaanse doel. Zodoende bleef de 1-2 zege voor TOB staan en was iedereen aan Amsterdamse zijde enorm opgelucht dat de drie punten mee naar huis gingen.

Komend weekend gaat Zaanlandia op bezoek bij OFC. Voor TOB staat de Derby van Tuindorp Oostzaan op het programma tegen De Meteoor. Bekijk hier het hele programma en de stand in Zaterdag 4b

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB
Send this to a friend