TOB verliest ongeslagen status

Na een prima start van de competitie is TOB voor het eerst dit seizoen tegen een nederlaag aangelopen. In Velsen-Noord was de plaatselijke FC van trainer/coach Brian Tevreden met 2-0 te sterk voor de noord-Amsterdammers.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 4b

Direct na het beginsignaal barstte de wedstrijd tussen de nummers 3 & 4 van de 4e Klasse B in alle hevigheid los. Binnen drie minuten lanceerde Jordy Klein zijn collega-spits Sergay Gemin, die moest op zijn beurt eerst nog even de bal vrijmaken en schoot het leer vervolgens onhoudbaar achter doelman Marvin Herf op de kruising. Het antwoord van FC Velsenoord volgde niet veel later en was wel succesvol. Stephan Ouedraogo won in de zevende minuut op het middenveld een duel om de bal en stuurde Ricardo Duaz-Lucas, die in buitenspelpositie leek te staan, de diepte in. Hij kon op zijn beurt ongehinderd oprukken naar TOB doelman Giorgio Kuiper en met een lage schuiver in de korte hoek de 1-0 op het scorebord zetten. De Amsterdammers hadden geen antwoord op deze vroege openingsgoal doordat ze in balbezit constant de verkeerde keuzes maakten. De bewegelijke spelers van de thuisploeg wisten elkaar een stuk beter te vinden waardoor de 2-0 eerder in de lucht hing dan de gelijkmaker van TOB. Halverwege de eerste helft kwamen de gasten goed weg toen Michel Dol op de rand van het strafschopgebied Shevan Mirachor ten val bracht. Scheidsrechter Sander Stromeier legde de bal erbuiten, daar waar een strafschop het in ruime mate toegestroomde publiek ook niet had verbaasd. Aan de andere kant kreeg Miles Tigchelaar een vrije trap te nemen op een meter of twintig van het doel, maar hij zag zijn harde inzit in de muur verdwijnen. Zodoende brak de rust aan met een verdiende 1-0 voorsprong voor de thuisploeg.

Vanaf de start van de tweede helft probeerde TOB het initiatief te nemen maar nog steeds was de passing slecht verzorgd en waren de onderlinge afstanden op het middenveld te groot. Daardoor kon Velsenoord zich gemakkelijk onder de druk van de Amsterdammers uit kon voetballen. Toch was het eerste wapenfeit weer van de formatie van Remco van Twiller, die na een goede individuele actie van Jose Bebeto Ngeze zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel van Herf zag gaan. Net als in de eerste helft had de thuisploeg ook nu weer een passend antwoord en weer was deze wel succesvol. Mirachor was van kant gewisseld, kwam in de 51e minuut vanaf rechts naar binnen, passeerde eerst nog twee TOB-ers die te passief verdedigden en schoot vervolgens via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen. De wedstrijd leek hierdoor beslist, maar de Amsterdammers gaven zich nog niet gewonnen. Bijna vond het de aansluitingstreffer toen Dol uit een hoekschop van Ngeze de bal net naast kopte. De volgende kans was wederom voor Ngeze maar dit keer redde Herf goed. De wedstrijd werd met de minuut steeds meer open doordat beide teams opportuner gingen spelen en steeds meer ruimte aan elkaar weggaven. Aan de hand van de uitblinkende Raul Aragones Gomez bleef Velsenoord dreigend. Vijftien minuten voor tijd leek de thuisploeg de alles beslissende derde treffer maken, maar de opgelegde kansen die Mirachor en Duaz-Lucas binnen een tijdsbestek van 15 seconden kregen werden telkens weer gekeerd door TOB doelman Kuiper, die zijn ploeg voor erger behoedde. Kort voor tijd kreeg Gemin nog een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal ging net over het doel van Herf. Net als een schot van Dol die een afgeslagen hoekschop niet wist te verzilveren. Kort voor tijd zag Jessey Bodemeijer een vrije trap nog ternauwernood over het doel vliegen maar wederom wisten de TOB-ers de zo gewenste treffer niet te forceren. Niet veel later volgde het eindsignaal en was de eerste nederlaag van het seizoen feit.

Al met al won FC Velsenoord deze topper in 4B verdiend met 2-0 en klommen zo op naar de 2e plaats. Voor TOB was de harde les dat het zuiverder moet gaan worden in balbezit en meer als team moet gaan opereren, wil het dit seizoen tot het einde om de prijzen mee wil blijven doen.