Dit seizoen mocht TOB al 44 keer juichen, de ploeg kreeg de minste doelpunten tegen in de competitie.

TOB verovert koppositie na ruime zege tegen Germaan/De Eland

Op het eigen Sportpark Oostzanerwerf heeft TOB, na een klinkende zege op Germaan/De Eland, de koppositie in Zaterdag4c overgenomen van sv Kadoelen. Hoewel de zege van TOB er de hele wedstrijd al aan zat te komen, was de sprong naar plaats één niet verwacht. Zowel TOB als Germaan/De Eland begonnen de wedstrijd in de derde speelronde met vier punten, dus vooraf was beide teams er alles aangelegen de goede seizoensstart een passend vervolg te geven.

Op een door de regen boterzacht geworden veld lag het initiatief bij TOB, doordat de gasten uit Nieuw-West zich voornamelijk terugtrokken op eigen helft. De thuisploeg had het grootste gedeelte van de eerste helft de bal en drong ook wel aan. Soms had het een paar fraaie aanvallen, maar doordat de voorzetten niet de juiste richting of snelheid hadden, werd Germaan defensie niet in de problemen gebracht. Ook de gasten werden nooit echt dreigend en kwamen uitsluitend een keer gevaarlijk door na een verkeerde diepe bal van TOB. Maar de noord-Amsterdamse verdediging gaf niets weg en smoorde ook deze mogelijkheid in de kiem. Beide elftallen kregen nog een vrije trap te nemen net buiten het strafschopgebied, maar zowel de inzet van TOB door Danny van de Kolk als die van Chico van Soelen van Germaan verdween in de muur, waardoor ook dit niets opleverde. De grootste mogelijkheid was twee minuten voor rust, toen José Bebeto Ngeze in kansrijke positie kwam, maar vanaf zestien meter schoot hij de bal over het doel van Donny Klim. Zodoende zochten de twee opponenten de thee op met een 0-0 ruststand.

Direct aan het begin van de tweede helft sloeg TOB twee keer keihard toe. Eerst was het de mee opgekomen Nick Koch, die in de 47e minuut een afgemeten voorzet op het hoofd van Sergay Gemin legde. Op zijn beurt kopte hij bij de tweede paal de 1-0 binnen. In minuut 49 was het weer raak en dit keer was het goed voorbereidend van Moamar Heerenveen die Ngeze vrij voor het Germaanse doel zette. Ngeze tikte eenvoudig de 2-0 binnen. Hiermee leek de wedstrijd direct beslist, omdat ook na deze treffer de ploeg van Tahir Akhamrane niet bij machte was om TOB haar wil op te leggen. Germaan kwam niet verder dan een schot van grote afstand, maar deze verdween naast het doel van TOB doelman Giorgio Kuiper. Wat volgde was een wedstrijd waarin de formatie van Remco van Twiller vergat de derde treffer te maken, ondanks een aantal goede mogelijkheden.

Het toegestroomde publiek zag uiteindelijk pas tien minuten voor tijd TOB meer afstand nemen. Toen regende het opeens doelpunten. Eerst was het Gemin die Ngeze vond die met een lage schuiver in de verre hoek met zijn tweede treffer van de dag voor 3-0 zorgde. Het hoogtepunt van de middag kwam in minuut 83, toen opstomende invaller Esterno Vreugd vanaf de zijkant van het strafschopgebied de bal ongenadig hard in de verre kruising pegelde. Het slotakkoord was voor wie anders dan Paul Bekker, die door een andere invaller, Jaouad El Ghazaoui vrij voor Klim werd gezet. De routinier omspeelde de Germaan doelman rustig en tikte de 5-0 binnen en zette daarmee de eindstand op het bord.

Door deze laatste treffer kwam TOB op hetzelfde doelsaldo als koploper Kadoelen, maar doordat TOB meer treffers voor heeft, kon het de koppositie overnemen. De buren uit noord bleven op 1-1 bleven tegen TOS Actief. Een onverwachte, maar welkome voor TOB, dat komende week dus als koploper op bezoek mag bij GeuzenMiddenmeer. Germaan/De Eland ontvangt komend weekend De Meteoor op het eigen Sportpark De Eendracht.

Bekijk hier stand en het programma in Zaterdag 4c

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)