TOB verrast met winst op eigen Melkwegtoernooi

Het zag er vooraf allemaal mooi uit: vier sterke derde en vierdeklassers vormden het deelnemersveld van het Melkwegtoernooi 2020 bij TOB. Trekpleisters waren het sterke De Dijk zaterdag en het nieuwe Zeeburgia, aangevuld met Kadoelen en gastheer TOB. In deze coronaperiode is echter niets meer zeker en kreeg de organisatie één dag voor het toernooi te maken met een begrijpelijke afmelding van Zeeburgia, door medische redenen. Zodoende moest het toernooi programma noodgedwongen aangepast worden omdat er geen deelnemer meer gevonden kon worden om het deelnemersveld weer te completeren.

In de stromende regen trapten De Dijk en Kadoelen af. Al snel bleek dat Kadoelen niet met de sterkste formatie aan de aftrap stond. Kadoelen nam dit weekend ook deel aan een toernooi bij De Meteoor en de selectie bleek niet breed genoeg om op twee toernooien een goede indruk te maken. Binnen 10 minuten liep de formatie van Ron Stoffels en Gerrie Breugem met vlotte combinaties uit naar 3-0 om via een 5-0 ruststand uiteindelijk een 9-0 eindstand bereiken. De doelpunten werden gemaakt door Jaoud Aarbi (3x), Jordy Geervliet (3x), Bas Bijvoet, Bas van der Spek en Jowel Strijder.

In het tweede duel werd Kadoelen wederom naar een kansloze nederlaag gespeeld. Ook TOB kwam snel op voorsprong en liep vervolgens ook uit naar een grote voorsprong. Bij rust was de stand 4-0 voor gastheren, door treffers van Sergay Gemin (3x) en Michel Dol. In de tweede helft bouwde het TOB van Remco van Twiller de score uit naar 7-0, dankzij twee goals van Jordy Klein en één van Ashraf El Baset. In de slotminuut kreeg Kadoelen van scheidsrechter Johan Jensch een terechte strafschop. Dovannio Misiedjan bepaalde de eindstand op 7-1.

Voor de finale had De Dijk genoeg aan een gelijkspel om het toernooi te winnen, terwijl TOB moest winnen om voor het eerst sinds 1996 de wisselbeker thuis te houden. Het werd een leuke en attractieve finale, waarbij De Dijk direct het initiatief nam en met een gesmoorde bal op de paal dichtbij de voorsprong was. De Dijk hield het overwicht en creëerde een paar goede kansen, maar de voorhoedespelers van de Schellingwouders wisten de openingstreffer niet te forceren. Tien minuten voor rust kwam TOB wat onder de druk van De Dijk vandaan en kreeg via Gemin twee goede mogelijkheden.  Maar even zo vaak wist De Dijk-doelman Ruben Geervliet zijn doel leet te houden. Zo bleef het bij rust 0-0.

TOB

In de tweede helft kon het duel alle kanten op. Langzaam vloeiden de krachten bij beide teams weg waardoor het steeds minder georganiseerd werd en de twee achterhoedes open kwamen te liggen. Zowel De Dijk als TOB creëerde wel wat mogelijkheden maar tot grote kansen leidde dit niet. Zo leek de wedstrijd op 0-0 af te stevenen en ASV De Dijk de winnaar te worden van het 23e Melkweg toernooi. Maar 2 minuten voor tijd werd alles anders. Nieuwkomer Furkan Koc veroverde de bal op het middenveld en stuurde een andere debutant, Haroun Kamarkheyl, weg. Die speelde op zijn beurt zijn directe tegenstander uit en schoot de 1-0 voor TOB in de rechterbovenhoek. Niet veel later floot de uitstekend leidende 16-jarige scheidsrechter af en mocht de organisator de beker voor eerste prijs en de Melkweg wisselbeker in ontvangst nemen. Een eerste succesje in het nog jonge seizoen voor TOB. Laurens Kat van De Dijk werd gekozen tot beste speler van het toernooi.