TOB wint topper bij TOS Actief

Na twee speelronden zonder zege heeft TOB het zoet der overwinning weer mogen proeven. Nadat de noord-Amsterdammers vorige week in de slotfase tegen ZSGOWMS een 3-1 voorsprong uit handen gaven (met 3 treffers van Paul Bekker) moest er gewonnen worden van nummer drie TOS Actief om niet verder achterop te raken.

Na een korte periode van aftasten ontvlamde deze topper op Sportpark Middenmeer in alle hevigheid. Binnen de eerste tien minuten stond eerst TOB topscorer Bekker alleen voor de vijandelijke doelman Hidde Hof. Uit de tegenaanval dook TOS aanvaller Kibrom Tsadik Ghembreme alleen voor TOB doelman Giorgio Kuiper op. In beide gevallen waren de keepers de baas en hielden hun doel met knappe reddingen schoon. De eerst volgende kans was het wel raak, toen Tom Schoonderwoerd een afgemeten voorzet van Ghembreme knap binnen kopte en de 1-0 in de boeken aantekende. De ploeg van trainer-coach Remco van Twiller ging niet bij de pakken neer zitten en zocht met name over links regelmatig de aanval. Mede door een positiewissel tussen Joel Boateng en Redouan Tahri kreeg TOB het middenveld steeds meer in handen maar werd het ook gevarieerder in de aanval. Halverwege de 1e helft was het Tahri die met een fraaie voorzet Paul Bekker vond. De TOB spits kopte de bal door naar José Bebeto Ngeze die op zijn beurt op achttien meter van het doel de bal vrij speelde en met een hard schot in de korte hoek de 1-1 binnen schoot. Het overwicht van TOB nam met de minuut meer toe maar tot een voorsprong leidde dit nog niet. De rust brak zodoende aan met een 1-1 stand.

Het beeld van de wedstrijd veranderde in het begin van de tweede helft niet. De ploeg van trainer-coach Radjin de Haan bleef compact voetballen en drong niet aan. TOB ging wel meer en meer opzoek naar een verdiende voorsprong. In de 56e minuut was het raak. Een vrije trap halverwege de helft van de thuisploeg werd het strafschopgebied in geslingerd en kwam via de kluts voor de voeten van Nick Koch die niet twijfelde en onberispelijk de 1-2 binnen schoot. Na deze treffer zocht TOS iets meer de aanval maar erg overtuigend was het niet en leidde al helemaal niet tot kansen. Met nog twintig minuten op de klok sloeg TOB binnen korte tijd twee maal toe. Eerst was het Koch die met een fraai lange voorzet Bekker de 1-3 liet scoren. Vijf minuten later werkte doelman Giorgio Kuiper de bal op een dusdanige manier weg dat deze voor de voeten van Danny van de Kolk kwam. Na een korte sprint vloog zijn schot vanaf twintig meter via de binnenkant van de linker paal bij de rechter paal achter Hof in het doel, 1-4. Dit bleek voor TOS-Actief wel het signaal om volop de aanval te zoeken maar het bleek te laat. De achterhoede van TOB stond onder leiding van routinier en man-of-the-match Sergay Gemin als een huis en wilde van geen wijken weten. De druk van de gastheren bleef toenemen maar leverde slechts een aantal hoekschoppen op. Uit de laatste hoekschop van deze wedstrijd werkte TOB verdediger Koch het leer achter zijn eigen doelman Kuiper en zorgde zo voor 2-4. Omdat de prima fluitende scheidsrechter Dennis Rozenblad niet veel later een einde aan de wedstrijd maakte werd dit ook de eindstand.

De zege kwam de TOB-ers uiteindelijk meer dan toe en deed de noord-Amsterdammers stijgen naar plaats drie. Volgende week staat voor TOB thuis de derby tegen koploper SV Kadoelen op het programma. TOS Actief zag de achterstand op de koploper oplopen tot vier punten en mogen zich volgende week proberen te revancheren op bezoek bij De Meteoor.