Home / Zaterdag 4b / TOB zet goede serie voort tegen Sporting Krommenie

TOB zet goede serie voort tegen Sporting Krommenie

Na een welkome week vrij, waarin diverse spelers konden herstellen van kleine pijntjes, heeft TOB de serie van drie gewonnen wedstrijden op rij een goed vervolg kunnen geven. Op het eigen Sportpark Oostzanerwerf werd Sporting Krommenie met ruim verschil verslagen.Daardoor wisten de Noord-Amsterdammers de plek in de top 5 van Zaterdag 4b te verstevigen en het gat naar nummer 6 Sporting Krommenie uit te bouwen tot vier punten. Trainer/Coach Remco van Twiller mocht na wekenlang blessureleed Jop Bruin en Sergay Gemin weer in de basiself begroeten. Daar tegenover stond het verlies van de geblesseerde Nick Koch, die na de laatste training af moest haken.

Het duel begon aantrekkelijk, want beide teams zochten zodra het kon de aanval. Weliswaar zakte de ploeg van Krommenie Trainer/Coach Thomas van Broek bij balbezit van TOB wat in. Maar via de snelle Romano Denneboom probeerden de gasten de TOB-defensie in verlegenheid te brengen. Al snel in de wedstrijd leken de gastheren op voorsprong te komen, toen na een vlot lopende aanval Gemin alleen opdook voor doelman Youp Leguyt. Maar op het zachte veld stropte de bal, waardoor de Amsterdamse middenvelder niet tot een schot kwam. Het was uitstel van executie, want niet veel later was het wel raak. In het hart van de Krommenie-verdediging werd José Bebeto Ngeze aangespeeld, die op zijn beurt koppend de bal klaar legde voor de 18-jarige Jaouad El Ghazaoui. Die twijfelde oog-in-oog met Leguyt niet en hij schoot gedecideerd de 1-0 binnen.

Nog nagenietend van de snelle voorsprong ebde de concentratie bij de TOB-ers wat weg. Want vrijwel direct na de openingstreffer tekende uitploeg bijna de 1-1 aan. Het was Denneboom die over de rechterflank goed doorkwam en een prima voorzet afleverde op Leon van der Bijl. Maar doordat hij weggleed, schoof hij de bal net naast en bleef de voorsprong voor TOB staan. Uit een goed aangesneden hoekschop kopte Paul Bekker even later hard op de onderkant van de lat. De terugspringende bal werd in de rebound alsnog door aanvoerder Dave Dekker in het doel gewerkt. Met deze 2-0 stand stevenden de beide teams op de rust af. Echter TOB zat met haar gedachten al in het kleedlokaal toen hooghartig gedrag van de TOB-voorhoede kiezelhard werd afgestraft. De bal werd knullig verloren en direct naar voren geschoten, waar Denneboom tussen twee verdedigers de bal goed wist vrij te maken en de ruststand op 2-1 zette.

Deze treffer op slag van rust was de wake-up call voor TOB. Direct vanaf het begin van de tweede helft gingen de Noord-Amsterdammers op zoek naar eerherstel en dat kwam er razendsnel. Vier minuten na rust vond El Ghazaoui de ruimte bij Ngeze, die vanaf zestien meter de 3-1 tegen de touwen schoot. Nog eens zes minuten later maakte Redouan Tahri aan alle twijfel een eind door na goed voorbereidende werk van Dekker en Bekker ook vanaf zestien meter de 4-1 binnen te schieten. De gasten uit Krommenie probeerden met een aantal wissels de wedstrijd nog een positieve draai te geven, maar de TOB-defensie gaf bijkans niets meer weg, waarbij vooral het goed verdedigende werk van linksachter Jamie de Geir in het oog sprong.

Aan de andere kant probeerde TOB de voorsprong nog wel uit te bouwen, kreeg daar ook nog wel de mogelijkheden toe. Maar na de explosieve beginfase van de TOB-ers in de tweede helft wist Leguyt een grotere nederlaag te voorkomen. Zodoende kwam in de 4-1 stand geen verandering meer en mocht TOB voor de vierde keer op rij drie punten bijschrijven. Prettige bijkomstigheid voor de thuisploeg was dat de van een blessure teruggekeerde spelers zonder problemen konden worden gewisseld en dat voor de belangrijke laatste drie wedstrijden van 2021 de selectie van TOB steeds completer wordt. Volgende week mag TOB wederom thuis aantreden tegen RCZ. Sporting Krommenie mag op bezoek bij Fortuna Wormerveer.

Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4b

 

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB