TOG

TOG deelt na zwak begin de punten met TABA 3-3

De wedstrijd in Zondag 3c tussen twee gepromoveerde clubs TOG en TABA is afgelopen zondag geëindigd in een 3-3 gelijkspel op sportpark Middenmeer. Echter daar zag het in de eerste 20 minuten niet naar uit.

TABA schoot uit de startblokken en in de tweede minuut resulteerde dat al in de 0-1, een aanval door het hart van de TOG-defensie werd perfect afgerond. TABA bleef het betere van het spel houden met veel beweging op het middenveld en in de aanval waarop de ploeg van Leroy Kroese niet het juiste antwoord had. Toen in de 19e minuut TABA de 0-2 binnen schoot leek het of TOG een hele vervelende middag tegemoet zou gaan. Hierna paste Kroese een aantal tactische veranderingen toe in zijn ploeg en vanaf dat moment ging het team beter draaien. Eerst raakte Bright Owusu nog de paal na een prima individuele actie maar op het half uur kreeg de thuisploeg een strafschop te nemen, nadat TABA-keeper Roel Hoek middenvelder Joshua van Eijbergen binnen het zestienmetergebied gevloerd had. Noel Walda schoot de penalty feilloos binnen: 1-2. Na deze treffer bleef het tot de rust aardig in evenwicht.

Meteen na de rust kreeg TABA een enorme kans na knullig balverlies op het middenveld bij de gastheren, maar wist deze niet te verzilveren. Hierna had TOG het beste van het spel en in de 56e minuut kopte Rahiet Sadal via de binnenkant van de paal de gelijkmaker binnen: 2-2. De thuisclub probeerde door te drukken en zowaar in de 67e minuut scoorde de net ingevallen Romello Boston na een assist van Sadal de 3-2. Even later leek hij ook nog de 4-2 te maken, maar de bal ging net langs de (voor TOG) verkeerde kant van de paal. TABA gaf zich echter niet gewonnen en 14 minuten voor tijd maakte het na een prachtige aanval de toch wel verdiende gelijkmaker. TOG-keeper Taskin raakte de bal nog wel maar kon niet voorkomen dat de bal in het doel verdween. Na deze 3-3 speelden beide ploegen wat voorzichtiger zodat dat dit ook de eindstand werd. Scheidsrechter Wienholds floot een uitstekende wedstrijd. Aankomende zondag gaat TOG op bezoek bij het sterke Hercules Zaandam en ontvangt TABA een andere Amsterdamse club, namelijk Swift.

Bekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)