AVV TOG

TOG in slotfase voorbij concurrent Nieuw West United

Derdeklasser TOG heeft zichzelf afgelopen zondag op eigen terrein een prima dienst bewezen door concurrent Nieuw West United met 2-0 te verslaan. Hierdoor is het verschil tussen beide ploegen opgelopen tot 5 punten in de strijd tegen directe degradatie.

Nieuw West United was in de eerste helft duidelijk de betere ploeg, had het meeste balbezit maar was erg slordig met de paar kansen die TOG weggaf. Met name in het eerste kwartier leed het team van trainer Leroy Kroese veel balverlies in de achterhoede en op het middenveld, zodat de aanvalslinie van de TOG-ers niet voldoende bediend kon worden. Keeper Taskin hield zijn doel schoon tot aan de rust, waarna Kroese een tweetal wissels aanbracht en zijn ploeg meer liet inzakken.

Hierdoor werd de ruimte tussen de linies korter en had Nieuw West United veel meer moeite om hun geliefde spelletje te spelen. Er kwamen nu ook wat meer kleine mogelijkheden voor de thuisclub, maar zonder dat dit direct doelpunten opleverde. Ook in de tweede helft moest TOG-keeper Taskin, die wederom prima keepte, nog tweemaal handelend optreden bij kansen van Nieuw West United. TOG voelde dat de wedstrijd begon te kantelen en werd gedurende de tweede helft sterker. In de 74e minuut leek invaller Romello Boston de openingstreffer op de schoen te hebben maar hij kon de doelman van de gasten van dichtbij niet passeren. Echter in de 80e minuut was het dan toch raak voor de thuisclub toen de uitblinkende verdediger Bright da Costa een goede aanval doeltreffend kon afronden. Na de 1-0 was het geloof bij Nieuw West United wel weg en in de 88e minuut kon een andere invaller Owen Welch met een prachtige lob over de Nieuw West United-doelman de wedstrijd beslissen:2-0.

De vreugde maar ook de opluchting bij het team van Kroese was groot. Na de moeizame winst op hekkensluiter Ankaraspor werden er weer 3 punten bijgeschreven zodat TOG nu op de voorlopig veilige 8e plaats staat. Maar met nog 5 wedstrijden te spelen blijft het ongemeen spannend in de onderste regionen in 3c. Komende zondag gaat TOG op bezoek bij het hooggeplaatste Zwanenburg en ontvangt Nieuw West United het sterke Swift.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)