TOG sluit het jaar 2022 af met een 2-1 overwinning op Sporting Krommenie

TOG heeft zijn laatste wedstrijd voor de winterstop winnend kunnen afsluiten en is daardoor twee plaatsen op de ranglijst geklommen. Het was afgelopen zondag op sportpark Middenmeer een echte “vechtwedstrijd” in de goede zin van het woord. Beide ploegen streden om elke meter grond, maar wel op een sportieve manier.

De eerste 20 minuten was het een gelijk opgaande strijd met nog weinig grote kansen. Na 25 minuten kwam de ploeg uit Krommenie op een 0-1 voorsprong, waarbij de Krommenie-spits al dan niet in buitenspelpositie keeper Taskin het nakijken gaf. TOG nam het initiatief over en drukte de gasten achteruit, met succes. In de 34e minuut maakte Rahiet Sadal de gelijkmaker na een prachtige crosspass van Joshua van Eijbergen. Sadal passeerde zijn directe tegenstander binnendoor en scoorde schitterend in de verre hoek. TOG bleef het beste van het spel houden, maar kon voor de rust niet meer scoren.

In het begin de tweede helft hadden de gasten uit Krommenie een tweetal goede mogelijkheden maar keeper Taskin en de TOG-verdediging onder leiding van de uitblinkende Elroy Tuur voorkwamen erger voor de ploeg uit Amsterdam-Oost. Aan de andere kant schoot Romello Boston net langs de verkeerde kant van de paal en kopte verdediger Bright de Costa na een van de vele TOG-hoekschoppen de bal net over de lat. De beslissing in de wedstrijd viel 20 minuten voor tijd, toen een lichte overtreding binnen het strafschopgebied van Krommenie bestraft werd met een strafschop voor TOG. Kevin Kroese, die samen met Joshua van Eijbergen een goede tweede helft speelde op het Amsterdamse middenveld, benutte dit buitenkansje feilloos: 2-1.

Hierna wisselde trainer van Beek van Sporting Krommenie, hij bracht wat meer aanvallers in zijn ploeg om zo te proberen de gelijkmaker te forceren. Dit bood TOG dat voorin nu meer ruimte kreeg de mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, maar de snelle aanvallers Rahiet Sadal en Romello Boston wisten oog in oog met de Krommenie-goalie niet te scoren. Zo bleef het tot het eind toe spannend, zeker doordat de scheidsrechter maar liefst 8 minuten blessuretijd bijtrok. Uiteindelijk trok het team van TOG-trainer Leroy Kroese de wedstrijd over de streep. Hij was trots op de vechtlust die zijn team toonde, maar voegde er meteen aan toe dat zijn ploeg de afgelopen maanden heel erg wisselvallig had gespeeld.

De TOG-selectie gaat in januari een paar dagen naar Spanje om de accu voor de tweede seizoenshelft op te laden en speelt dan zijn eerste competitiewedstrijd op 22 januari uit tegen het sterke SwiftBekijk hier de stand en het programma in Zondag 3c

Archieffoto: Mario Wormhoudt