TOG verliest na anderhalf jaar weer thuiswedstrijd

TOG heeft voor het eerst na anderhalf jaar weer een thuiswedstrijd verloren. Het team van Leroy Kroese ging terecht onderuit tegen SVA uit Assendelft met 1-4.

Kroese moest in deze wedstrijd behoorlijk improviseren, doordat beide snelle spitsen Sadal en Owusu afwezig waren. Het begin van de wedstrijd was nog wel hoopvol voor de Amsterdamse gastheren want in de 14e minuut kon spits Jeffrey van Zwam de 1-0 binnen lopen, na voorbereidend werk van Kevin Kroese. De eerste 20 minuten waren dan ook redelijk gelijkopgaand. Tussen minuut 20 en 30 gaven de TOG-ers de wedstrijd echter volledig weg. Eerst strafte Van Zweden onnodig balverlies op het middenveld af en twee minuten later kon Bruins eenvoudig de 1-2 binnen schieten. Tot overmaat van ramp liet TOG-keeper Taskin in de 30e minuut de bal los uit een SVA-hoekschop, waardoor SVA van dichtbij gemakkelijk kon scoren. 1-3 was ook de ruststand.

Kroese reageerde dan ook realistisch na afloop: “Deze fouten worden in de derde klasse meedogenloos afgestraft.” In de tweede helft bleef SVA ook het beste van het spel hebben, zonder overigens gevaarlijk te worden en TOG probeerde de aansluitingstreffer te produceren. Die had Romello Boston in de 70e minuut op zijn schoen, maar zijn solo werd knap gestuit door de SVA-doelman. Vijf minuten later was de wedstrijd definitief beslist, doordat SVA een snelle aanval prima kon afronden: 1-4. TOG probeerde het nog hierna, maar een kopbal van de ingevallen Edley Tanoh uit een hoekschop ging net over het SVA-doel heen. Scheidsrechter van Langen floot een uitstekende wedstrijd. TOG heeft inmiddels kennis heeft gemaakt met de wetten van de derde klasse gaat  zondag op bezoek in Haarlem bij Schoten en SVA ontvangt Swift.