TOG - Sloterdijk

TOG walst na de theepauze over Sloterdijk heen

TOG heeft zondag afgetekend met 6-0 gewonnen van Sloterdijk. De vereniging blijft daardoor samen met Ankaraspor koploper.

In de eerste helft zag het er niet naar uit dat TOG zo ruim zou winnen van het laaggeplaatste Sloterdijk. De ploeg van trainer Frans Bouman verdedigde goed georganiseerd op eigen helft en hield de linies kort op elkaar gesloten. Doordat TOG een te laag baltempo hanteerde en zeer slordig was in de passing kreeg de koploper weinig uitgespeelde kansen. De beste mogelijkheid kreeg het team van Leroy Kroese in de tweeëndertigste minuut toen de scheidsrechter naar de stip wees na een lichte overtreding in de zestienmeter. De door aanvoerder Noel Walda ingeschoten bal ging echter via de keeper en de doelpaal het veld weer in.

Het was symbolisch voor het spel van de thuisclub in de eerste helft. Een zichtbaar geïrriteerde TOG-trainer Kroese hield in de rust een behoorlijke donderspeech en dat was na de pauze goed zichtbaar. Met de twee verse krachten Reda Aydel en Mark Stobbelaar ging het baltempo omhoog en zette TOG Sloterdijk direct onder druk. In de 52e minuut werd Rahiet Sadal op de rand van het strafschopgebied onderuit gehaald en nam Walda revanche met een schitterende vrije trap: 1-0.

Even moest keeper Jeffrey IJmker zijn ploeg op de been houden na een slippertje in de TOG-achterhoede met een prima redding. Uit de volgende aanval was het prompt 2-0. Een schitterende solo van Fouad Dahmani werd afgerond door Stobbelaar. Sloterdijk kon het tempo van de thuisclub niet meer bijbenen en werd compleet weggespeeld. Eerst zorgde Ruben Scheepstra na een assist van Sadal voor de 3-0 en even later kopte Sadal de 4-0 in na een prima voorzet van dezelfde Scheepstra.

Het werd door Stobbelaar ook nog 5-0 na weer een assist van Sadal en de behendige spits tekende even later voor zijn hattrick en het zesde doelpunt voor TOG. Hier ging een goede actie van de ingevallen Younes Zanzan aan vooraf. Alsnog een grote zege voor TOG dat volgende week de topper speelt bij achtervolger TABA. Sloterdijk speelt eerst donderdagavond in Utrecht tegen Kismet en ontvangt zondag GeuzenMiddenmeer.