Home / Algemeen / Tom Kok (Hoofddorp) vereerd met transfer naar VVSB: “Fantastisch om mee te maken”

Tom Kok (Hoofddorp) vereerd met transfer naar VVSB: “Fantastisch om mee te maken”

Tom Kok maakt komende zomer een verrassende overstap van de eerste klasse naar de Tweede Divisie. De negentienjarige middenvelder wekte in zijn eerste seizoen als senior bij Hoofddorp zoveel indruk dat VVSB in hem de ideale opvolger ziet voor Wesley Goeman, die daar vertrekt.

Eigenlijk had Kok voor zichzelf besloten een jaar langer in Hoofddorp te blijven. De vorig seizoen van AFC Onder-19 gekomen controleur komt naar eigen zeggen ‘pas net kijken’ en had een plek gevonden waar hij alle vrijheid kreeg om zichzelf te ontwikkelen. “Maar als een club als VVSB komt, één van de mooiste amateurclubs van Nederland, kan je deze kans niet laten liggen. Die pak je met beide handen aan en je gaat er 150 procent voor.”

Zo’n drie weken geleden meldden de Noordwijkerhouters zich bij Kok. Hij werd uitgenodigd voor een gesprek en dat beviel meteen van beide kanten. “Voor mij was het snel duidelijk: dit is een club waar ik mijn kwaliteiten wil laten zien en een vaste waarde kan worden”, klinkt het opgetogen, nadat hij daarvoor zei zich ‘vereerd’ te voelen dat VVSB interesse in hem had. “Ik zie het als een kans om mezelf op dat niveau te tonen en een enorme eer. Deze zomer ga ik keihard trainen, zodat ik topfit ben en dan zorg ik ervoor dat ik er meteen sta.”

Dat is ook wel nodig, want als ‘nummer 6′ krijgt hij straks de taak om routinier Wesley Goeman (gaat naar GVVV, red.) op te volgen. “Ze hebben niet gezegd: jij bent zijn opvolger, jij moet het doen. Die druk ligt niet bij mij, maar ik wil dat wel laten zien”, vervolgt Kok, die vanuit zijn omgeving overladen werd met positieve reacties op zijn transfer. “Iedereen is enorm trots. Je krijgt veel leuke reacties via social media en als je door de wijk loopt, komen er allemaal mensen naar je toe. Dat is fantastisch om mee te maken.”

Voor het zover komt, wacht eerst nog het slotstuk van dit seizoen met Hoofddorp. “Ik wil ze in de eerste klasse achterlaten, dat verdienen ze ook. Zo’n mooie club als Hoofddorp hoort daar gewoon.”

Foto’s Minke Wiggerink

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)