Home / slideshow / Tom Verhoek plaatst 1 aprilgrap: “Besloten om 9 nieuwe spelers aan te trekken”

Tom Verhoek plaatst 1 aprilgrap: “Besloten om 9 nieuwe spelers aan te trekken”

Spelers van Sporting Martinus keken ongetwijfeld vreemd op toen hun trainer donderdagmiddag een Facebook-bericht online zette waarin hij aankondigde negen nieuwe spelers aan de selectie toe te voegen.  Al snel waren zij gerustgesteld, want het bleek om een 1 aprilgrap te gaan.

“Ondanks dat wij het afgelopen seizoen maar 4 wedstrijden gespeeld hebben heeft de technische staf in overleg met de TC besloten dat de samenstelling van de selectie wederom niet goed genoeg is”, begon Verhoek in het bericht. “Zoals je bij vele clubs de afgelopen maanden al gezien hebt worden er 6 tot 10 nieuwe spelers gepresenteerd. Dit is natuurlijk volkomen logisch want clubliefde of doorstroming vanuit de jeugd is bij de meeste clubs al lang niet meer denkbaar. De Soesans, Misumi’s, Spoorens of Groentemannen zijn niet meer hip in 2021. Daarom hebben wij besloten 9 nieuwe spelers aan te trekken.” Vervolgens noemt hij de namen van Rob Overvliet, Collins John, Allon Koene en Davy Claus. Om te eindigen met: “Voor sommige zal dit rauw op hun dak vallen, omdat er precies spelers worden gehaald op hun positie. Maar dan had je in die 4 potjes maar moeten laten zien dat je beter was.”

De voetbalwereld had gelukkig snel door dat het om een 1 aprilgrap ging. Verhoek: “Ik verbaas me soms over het feit hoe makkelijk jongens van club wisselen. Dit seizoen hebben we slechts vier duels op het veld gestaan en nauwelijks getraind, waardoor een speler moeilijk iets over zijn toekomst bij een club kan zeggen. Anderzijds kunnen clubs lastig spelers beoordelen als de wedstrijden niet doorgaan. Deze datum leek me daarom een mooie aanleiding om hier wat over te zeggen.” Sporting Martinus is hard bezig met de toekomst. Aankomend seizoen krijgt de club een totaal nieuwe accommodatie en de A-selectie staat er rooskleurig voor. “Ik weet zeker dat deze groep goed genoeg is om voor promotie te strijden.”

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)