Tom Verhoek - Sporting Martinus

Tom Verhoek (Sporting Martinus) verlengt tot 2023: “Snel promoveren naar tweede klasse”

Sporting Martinus gaat de komende twee jaar door met hoofdtrainer Tom Verhoek. Ook Mark de Boer (trainer Zondag 2), Ritchie Nanninga (trainer Onder-23) en Roel Turkenburg (keeperstrainer) blijven langer aan de club verbonden.

Verhoek sprak voor zichzelf in een eerder stadium de ambitie uit om minimaal drie seizoenen bij een vereniging te zitten. Hoewel de trainer bezig is aan zijn derde jaar als hoofdtrainer van Sporting Martinus, gooide de coronacrisis de afgelopen twee jaar flink roet in het eten. “Alle duels bij elkaar opgeteld zit ik nog geen twee seizoenen op de bank, waardoor ik het gevoel heb dat ik pas één seizoen aan het werk ben”, vertelt Verhoek, die de club anders laat voetballen dan voorheen. “Vroeger speelde Sporting Martinus in een verdedigend 4-4-2 systeem, waarbij het team gokte op de spaarzame kansen voorin. De wens van de vereniging en spelersgroep was toen om anders te spelen, waarna ze bij mij terechtkwamen.” In het seizoen 2018/2019 eindigde Sporting Martinus op de vijfde plaats, achter IVV, DCG, ZSGOWMS en HBC. “Vorig jaar waren we goed op weg om ons te meten aan deze clubs, bijvoorbeeld met ZSGOWMS. We stonden toen op de tweede plaats, alleen door het coronavirus moesten we helaas stoppen.”

Ook dit seizoen begon de club sterk door in vier wedstrijden tijd tien punten binnen te slepen, maar wederom lag de coronacrisis in de weg om de ambities na te streven. “Ik ben blij dat Arjan Bisseling (bestuurslid, red.) en het overige bestuur achter ons staan. Evenals dit seizoen blijven wij de doelstelling uitspreken dat we zo snel mogelijk willen promoveren naar de tweede klasse. Aangezien ik niet verwacht dat we dit seizoen nog gaan voetballen, moeten we die doelstelling volgend seizoen waarmaken. Of dit dan is met een kampioenschap of via nacompetitie, dat maakt niet uit. Als we niet promoveren, is het seizoen simpelweg niet geslaagd.” Verhoek is zeer te spreken over de spelersgroep die hij momenteel tot zijn beschikking heeft en verwacht daarom weinig mutaties. “We hebben een uitstekende doorstroming uit onze jeugdafdeling, zoals met Ralph (Rekkers, red.) en Luka (Misumi, red.). Daarnaast lopen in onze Onder-19 en Onder-17 ook veel talentvolle jongens rond. Bovendien haalden we afgelopen zomer al wat versterkingen binnen, waaronder Anthony (Dean, red.) en Martijn (Guitink, red.). De laatste is hard op de weg terug om fit te worden, dus ik verwacht niet veel wijzigingen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Sporting Martinus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)