Ton Pronk blijft voor Legmeervogels behouden: “Oog hebben voor talent”

Ton Pronk staat ook komend seizoen voor de groep van Legmeervogels. De twee partijen zaten afgelopen maand al om de tafel om het over komend seizoen te hebben en spraken toen uit graag met elkaar door te willen.

De oefenmeester volgde in het voorjaar van 2020 Alami Ahannach op, die Legmeervogels na vier maanden plotseling verliet. Hoewel Pronk door het coronavirus nog nauwelijks langs de lijn stond, bevalt de samenwerking uitstekend. “Vorige week zaten we in een klein comité bij elkaar om het over een verlenging te hebben en we waren er snel uit”, vertelt de trainer. “Het bevalt mij eerlijk gezegd uitstekend bij Legmeervogels. Het is een prachtige organisatie om in te werken, waarbij de korte lijntjes voor een fijne onderlinge communicatie zorgen. Bovendien hebben wij als staf met de spelers een goed contact, wat betekent dat alle voorwaarden aanwezig zijn voor een succesvolle samenwerking. Al hopen we natuurlijk wel dat we snel weer op het veld aanwezig mogen zijn en wedstrijden mogen spelen, want dat is waarvoor we het doen.”

Samen met technisch manager Henny Snel sprak Pronk bij zijn komst af dat de selectie meer binding moest krijgen met de regio. “Dat was van tevoren onze insteek. Mijn assistent Iwan (Kolf, red.) en ik stimuleren dat dan ook. Sterker nog: we hebben bij onze vorige clubs ook aangestuurd op zo’n beleid. Als spelers simpelweg meer affiniteit hebben met de club en elkaar, dan kan je in mindere periodes veel meer op elkaar bouwen.” Door die clubbinding verwacht Pronk na dit seizoen weinig mutaties in zijn selectie. “Ondertussen is ons Onder 23-team eveneens goed bezig en hebben enkele ambitieuze jongens uit dat team bij ons meegetraind. We laten daarmee zien ruimte en oog te hebben voor talent, waardoor we voorzichtig naar de toekomst kunnen kijken.” Dat de prestaties soms wisselend zijn, neemt Pronk op de koop toe. “Het team is in ontwikkeling en we willen ontdekken wat mogelijk is. Aan het begin van het seizoen waren we op zoek naar een speelwijze die bij de spelers past. Dat heeft soms even zijn tijd nodig. Vervolgens zien we vanzelf waar dat de spelers en ons heenleidt.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)