Home / Algemeen / Tonnie Bras vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Abcoude

Tonnie Bras vertrekt aan het einde van het seizoen bij FC Abcoude

Tonnie Bras heeft het bestuur van zondag tweedeklasser FC Abcoude laten weten zijn aflopende contract niet te verlengen, waardoor er een einde komt aan een driejarige samenwerking.

“Ik twijfelde al een tijdje of de chemie er volgend seizoen nog zou zijn”, verklaart de oefenmeester. “Het nadeel is dat ik nu of over een halfjaar moet beslissen. Ik ben misschien toe aan een nieuwe uitdaging en de spelers denk ik ook wel. Ik zit er nu drie jaar en heb het nog erg naar mijn zin, maar door mijn twijfels kies ik ervoor om toch niet verder te gaan.

Tweeënhalf jaar geleden werd Bras als opvolger van Joey van Leijenhorst doorgeschoven naar de positie van hoofdtrainer, waarna hij degradatie wist te ontlopen. Na een stabiel seizoen bezet FC Abcoude momenteel de laatste plaats in de zondag tweede klasse B. “De tegenvallende resultaten spelen bewust of onbewust mee. Na de voorbereiding hadden wij hoge verwachtingen, maar die zijn niet uitgekomen. Ik ben daar ook onderdeel van en uiteindelijk de eindverantwoordelijke voor de resultaten. Ik denk wel dat er een hele andere emotie was geweest als wij bovenaan hadden gestaan.”

Ondanks de tegenvallende resultaten dit seizoen kijkt Bras terug op een mooie periode in Abcoude. “Als je de resultaten van dit seizoen even wegneemt heb ik een ontzettend leuke tijd gehad. Er zijn allemaal leuke mensen bij de club en met het bestuur en met de spelers kon ik goed opschieten. Het bestuur was graag langer doorgegaan en een beetje teleurgesteld, maar respecteert mijn keuze. Als wij aan het eind van het seizoen nog in de tweede klasse zitten, is mijn periode bij Abcoude voor mij geslaagd.”

Verslag Roy Baltus

Send this to a friend