Tony Tol (JOS/Watergraafsmeer): “Blij dat ik nu weer bij een stabiele club zit”

Afgelopen zomer besloot Tony Tol het zinkend schip van De Dijk te verlaten om op een lager niveau te gaan voetballen bij eersteklasser JOS/Watergraafsmeer. Bij Tol was er vooral weer behoefte aan rust en stabiliteit, iets wat hij in Amsterdam-Oost gevonden heeft.

Na twee seizoenen liet Tol de deur van De Dijk achter zich. Dat sloot hij af met degradatie uit de Tweede Divisie. Het hele team viel uit elkaar, voor de rechtsback was er onder meer interesse van Quick Boys. Toch maakte hij de bewuste keuze om een stap omlaag te doen. “Ik heb nu ook een kleine en zit naast het voetbal gewoon te werken”, zegt Tol. Het leven bij JOS bevalt hem tot nu toe prima. “Het is top. Een echte Amsterdamse club, leuke mensen eromheen en een leuk team waar veel voetbal in zit. Ik vermaak me goed en het is nog geen vijf minuten van huis.”

JOS/Watergraafsmeer is na zeven wedstrijden (gedeeld) koploper van de zondag eerste klasse A. De doelstelling voor de ploeg van Cor ten Bosch is, na het mislukken vorig seizoen, duidelijk: promoveren. Mocht dit niet lukken, wil Tol zelfs spreken van een mislukt seizoen. “Misschien niet op persoonlijk gebied, maar wel op teambasis. Het zou super zonde zijn met de kwaliteiten die we hebben.”

Na alle hectiek bij De Dijk is Tol vooral blij weer lekker te kunnen voetballen. “Ik heb niet meer de ambitie om op het hoogste niveau te voetballen. Ik vind dit niveau mooi en als we promoveren zouden we in de Hoofdklasse ook goed kunnen meedraaien. Ik ben vooral blij dat ik nu weer bij een stabiele club zit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)