Top-4 raakt uit zicht voor ASV Lebo na nederlaag tegen Tigers Roermond

Het behalen van een ticket voor de play-offs (beste vier) wordt een lastige opgave voor ASV Lebo. Door een 2-4 nederlaag tegen Tigers Roermond moest de ploeg van Calvin Blankendal de zesde plek in de Eredivisie zaalvoetbal overdragen aan de Limburgers. De achterstand op de top-4 is inmiddels vijf punten punten.

Halverwege de eerste helft opende Ike Neil de score voor de Amsterdammers. Twee treffers van Ferd Pasaribu vlak achter elkaar zorgden ervoor dat de wedstrijd kantelde. Nog voor de rust trok Lebo-aanvoerder Omar Tissoudali de stand gelijk met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen (2-2), maar na de rust nam Tigers Roermond alsnog afstand van de thuisploeg.

Door een goede individuele actie bracht Youssef Koubali de bezoekers weer aan de leiding. Amper een minuut na de 2-3 viel ook de 2-4. Een slippertje van Noureddine Oulad Ben Youssef werd afgestraft door Ilias Ramdani. Het lukte Lebo vervolgens niet om van deze achterstand terug te komen. Ook omdat Mouad Belhacen een tienmetertrap hoog over schoot.

“Ik denk niet dat we het nu over play-offs moet hebben”, zei Tissoudali direct na afloop. “We moeten eerst aan onszelf werken. Ik zeg niet dat het niet haalbaar is, maar eerst onszelf op scherp zetten.” Tigers Roermond heeft de zesde plek overgenomen van ASV Lebo, dat nu zevende staat. De Amsterdammers hervatten over een maand de competitie met een uitwedstrijd tegen nummer twee FC Marlene.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Eredivisie zaalvoetbal.

Foto: ASV Lebo

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)