Ricky Kumar - Foto: Ton van Eenennaam

Topper tussen AMVJ en DWS eindigt in evenwicht

Een topper in de derde klasse afgelopen zaterdag. AMVJ en DWS, afgelopen seizoen allebei nog tweedeklasser, troffen elkaar in Amstelveen. Het duel eindigde in 3-3.

Al binnen de minuut had DWS de leiding genomen. De bezoekers hadden voor rust ook prima kansen om de voorsprong te verdubbelen, maar deden dat niet. Eerst moest de 1-1 van Max Krake vallen, voordat DWS weer tot scoren kwam. Dat deed het nog wel voor rust, wat een flinke domper was voor AMVJ.

Maar AMVJ kwam wederom terug. Na een corner wist Jurre van Brug de 2-2 binnen te rammen. Vervolgens wist AMVJ voor het eerst in het duel de leiding te nemen, na een vrije trap van Jeffrey Bok. Maar het werd ook nog 3-3, toen DWS na een corner de bal binnen kon koppen.

Er volgde nog een spannende slotfase, want het moegestreden DWS had heel wat overtredingen nodig om DWS af te stoppen. Dat resulteerde erin dat Farai Lintjens en Shaquille Doorson vroegtijdig konden gaan douchen en AMVJ dus even tegenover negen man stond. Het hielp de Amstelveners niet in hun jacht op 3 punten. Het bleef bij 3-3.

DWS bezet nu de tweede plaats, AMVJ de vijfde. Volgende week speelt DWS tegen Legmeervogels, ook een degradant. AMVJ gaat dan naar Hoofddorp, dat afgelopen seizoen juist promoveerde. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 3b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)