Home / Algemeen / Topper tussen IVV en De Meer eindigt weer onbeslist

Topper tussen IVV en De Meer eindigt weer onbeslist

Een maand geleden ontmoetten IVV en De Meer elkaar voor het eerst dit seizoen. Het werd een duel in hoog tempo op het kunstgras in Amsterdam, dat uiteindelijk eindigde in 1-1. Maandagmiddag werd het op het gras van IVV een ander soort duel, maar wederom eindigde de topper onbeslist: 0-0.

Het droge grasveld in Landsmeer maakte het voor beide ploegen lastig om snel over de grond te voetballen. Het werd dus een duel met veel vechtvoetbal en lange ballen. De eerste uitbraken waren van IVV, maar het was De Meer dat de eerste serieuze mogelijkheid kreeg. Een snel genomen vrije trap van Rick Holubec kwam in het strafschopgebied bij Rivaldo Blijd terecht. Zijn inzet werd geblokt, maar uit de draai was daar nog een kans voor Ayyoub Bouinin. Doelman Mitchel Dijkstra redde knap. Een paar minuten later kreeg ook IVV uit een vrije trap een goede mogelijkheid, maar Ruben Adney schoot net over. Aan de andere kant was Dennis Trefilov, die niet helemaal fit was, dichtbij een goal. Hij lobde de bal op de lat.

Maar wat overheerste, was dus vooral veel strijd en niet altijd goed voetbal. Beide ploegen leden flink wat balverlies en het tempo lag zeker niet zo hoog als een maand geleden. Dat was in de tweede helft niet anders. Het venijn van het duel zat in de staart, waarin het nog even spannend en verhit werd. Nadat invaller Dylan van Os van dichtbij naast had geschoten, ging De Meer er vandoor met invaller Emre Dalikran. De weg naar het doel was vrij, dus Jerry Buddingh kon niets anders dan Dalikran aan het shirt trekken om een goal te voorkomen. De rode kaart die de scheidsrechter tevoorschijn haalde, accepteerde hij dan ook probleemloos. Aan de andere kant kreeg Van Os nog een goede kopkans uit een vrije trap van Roy Bussmann. Het spel ging plotseling over een weer. Rivaldo Blijd was dreigend voor De Meer en werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar de bal ging niet op de stip.

De vlam sloeg nog even in de pan na een stevige tackle van Roberto van Brakel op Mitchel Baars. Er ontstond een klein opstootje, maar de rust keerde snel terug en het laatste fluitsignaal volgde niet lang daarna. De titelstrijd in Zondag 2b ligt dus nog open. De voorsprong van De Meer op IVV blijft 3 punten. Voor De Meer wacht volgende week een bezoek aan SO Soest, IVV gaat naar Theole.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Bekijk hier alle foto’s van Jos Spitteler

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)