Topper tussen Legmeervogels en JOS kent geen winnaar

De topper in zondag eerste klasse A tussen Legmeervogels en JOS/Watergraafsmeer , waarvan maandag een samenvatting is te zien, kende geen winnaar. De ploeg van trainer Roy van der Mije, die het duel  met tien man eindigde na een rode kaart voor Roy Bussman, kwam in Uithoorn op een 1-0 voorsprong, maar zag Legmeervogels via een ‘dubieuze’ strafschop langszij komen: 1-1.

Reggie Schaap strafte al na vier minuten defensief geklungel af van de nummer twee van de ranglijst. De buitenspeler van JOS/Watergraafsmeer ontving de bal  na matig verdedigen en plaatse die vervolgens buiten  het bereik van doelman Dijkstra.

Het was startsein van een goede fase van JOS, maar het lukte de Amsterdammers niet om in de eerste 45 minuten meer afstand te nemen. Zo verprutste Omar Limon op slag van rust een uitstekende kans. De aanvaller van de Amsterdammers ging voor eigen succes terwijl hij beter had kunnen afspelen op de meegelopen Schaap.

Ook Legmeervogels liet zich voor rust enkele keren zien, maar onder andere Dennis Bakker had het vizier niet op scherp staan. In de zestigste minuut had de spits van Legmeervogels dat wel. Vanaf de penaltystip liet hij Halil Süzülmüs kansloos: 1-1. De vraag, die na afloop bleef hangen: was het wel of geen penalty?

Jorik Hollewand leek de bal te spelen, maar de arbiter wees resoluut naar de stip. “Of we genaaid zijn? Dat vind ik een groot woord, maar het is wel een beslissend moment”, zei Van der Mije na afloop. De oefenmeester wilde niet naar de scheids wijzen, maar zocht het juist bij zijn eigen ploeg. “We hebben wederom te veel kansen nodig om tot scoren te komen”, vond de coach, die zag dat zijn ploeg na een minuut of 35 minder ging spelen. “Na de eerste hagelbui stortte het in en waren we slechts bij fases goed.”

Toch kreeg JOS voor de 1-1 drie goede kansen op de 0-2. Achtereenvolgens Gairvyno Zeefuik (omhaal), Limon en Lionel Frederik faalden in de afronding. Aan de andere kant kreeg ook nog Bakker een uitstekende kans op de 2-1 en in de slotfase mocht JOS zelfs van geluk spreken dat er niet werd geprofiteerd na een rode kaart voor Roy Bussman. De middenvelder mocht vertrekken na een vermeende elleboogstoot. “Ik heb het moment niet goed gezien, maar het moet blijken uit de beelden”, besloot Van der Mije.

Een samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week ziet u morgen rond het middaguur.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.