Topper tussen SDZ en RODA’23 eindigt onbeslist

In de zondag derde klasse C is SDZ er niet in geslaagd om verder uit te lopen op concurrent RODA’23. De lijstaanvoerder kwam tot tweemaal toe op achterstand en mocht uiteindelijk nog blij zijn met het behaalde punt.

Al in de derde minuut kwamen de bezoekers uit Bovenkerk op een 0-1 voorsprong. Uit een vrije trap van Niels Vahlkamp was Martijn Guitink attent en kopte hij de bal achter doelman Ryan Kool. SDZ was duidelijk aangeslagen en had moeite om in een verder open eerste helft de juiste vorm te vinden. RODA’23 bleef rustig op haar kansen wachten en zag Joling na een half uur spelen net iets tekort komen om de marge te vergroten.

Het lukte de thuisploeg niet om grote uitgespeelde kansen te creëren. Dat veranderde in de tweede helft, want vlak na rust tekende Tim Klaasen-Bos met een afstandsschot voor de gelijkmaker: 1-1. SDZ probeerde vervolgens door te drukken, was in de tweede helft de dominante ploeg, maar creëerde te weinig kansen om ook daadwerkelijk een voorsprong te bewerkstelligen.

RODA’23 loerde net als in de eerste helft op haar kansen en die tactiek leek zich in de 85ste minuut uit te betalen. Na een combinatie tussen Romello Austin en Melvin Joling passeerde laatstgenoemde Kool. Met een zeker lijkende overwinning op zak ging het in de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd alsnog mis voor de ploeg van Cor ten Bosch. Twee minuten voor tijd bracht Anouar Lakbila de 2-2 eindstand op het scorebord.

“Toen we op 1-2 kwamen dacht ik: het gaat toch niet gebeuren..”, zei Ten Bosch. “SDZ heeft een hele goede ploeg en ze staan niet voor niets bovenaan. Natuurlijk is het na afloop zuur als je dan alsnog gelijk speelt, maar ik denk dat de uitslag terecht is.”

Zijn collega Kai Meeuwsse (SDZ) was na afloop minder tevreden over het resultaat. “Ik heb vandaag niet het SDZ gezien dat ik normaal zie. En dat ligt deels aan onszelf, en deels is het een compliment richting RODA’23. Het is fijn dat je nog een punt pakt, maar voor ons voelt dit gewoon als twee verloren punten.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Jos Spitteler