Topper tussen WV-HEDW en Ankaraspor eindigt onbeslist

Zondagmiddag stond een topper in 4e op het programma. Koploper Ankaraspor ging op bezoek bij nummer twee WV-HEDW. En bovendien ook nog eens een Sportpark Middenmeer-derby.

Het was WV dat vanaf de start het spel bepaalde, terwijl Ankaraspor loerde op de counter. Na een minuut of tien diende de eerste kans zich aan voor de thuisploeg. Gil Gilberto gaf de voorzet op Max Swart. De spits kon de bal niet de juiste richting meegeven. Daarna ook het eerste gevaar van Ankaraspor. Hoewel er gevlagd werd voor buitenspel, liet de scheidsrechter doorvoetballen. Doelman Mick van der Wijgerd kon de goal voorkomen. Even later wist hij opnieuw goed in te grijpen in een één op één situatie. Een paar minuten voor rust wordt er vanuit Ankaraspor-hoek om een penalty geschreeuwd, maar die komt er niet. Daarna nog een paar kansen voor WV-HEDW, maar goals vallen er niet.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, alleen gaat het er harder en feller aan toe. Ankaraspor heeft steeds meer overtredingen nodig om WV-HEDW af te stoppen, wat het tempo behoorlijk uit de wedstrijd haalt. De bezoekers weten zich wel wederom naar een grote mogelijkheid te counteren, maar Van der Wijgerd stond opnieuw zijn mannetje. In de slotfase is WV met Swart gevaarlijk voor het Ankaraspor-doel. Maar de scheidsrechter op leeftijd stond op afstand en zag niet dat de spits onderuit werd gehaald.

Zo eindigde de wedstrijd met dezelfde stand waarmee die begonnen was. Ankaraspor blijft aan kop, WV-HEDW ziet TOG passeren. Alledrie de ploegen staan nu op 25 punten, maar Ankaraspor en TOG hebben donderdag nog een duel tegoed. Komend weekend de spannende ontknoping in de strijd om de eerste periodetitel. WV-HEDW gaat dan op bezoek bij Waterwijk.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 4e

Bron: Onno Swart

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)