Topschutter Kaars geniet bij HBOK: “Voor dit gemiddelde teken ik”

Dennis Kaars is bezig aan een uitstekend seizoen bij HBOK. De aanvaller maakte in acht duels maar liefst negen doelpunten, waarmee hij een belangrijke bijdrage leverde aan de koppositie die de club momenteel heeft. “Ik blijf echter altijd kritisch op mezelf”, vertelt Kaars.

De Amsterdammers waren bezig met een prachtige serie toen het kabinet besloot om het sporten na 17:00 uur niet meer toe te staan. Met die beslissing kwam een einde aan de eerste seizoenshelft, waardoor HBOK de zegereeks moest staken. “Het was echter geen verrassing, want in die weken was al duidelijk dat er maatregelen zouden volgen. Natuurlijk is het jammer, anderzijds hebben we hier geen grip op.”

Kaars merkt dat zijn team dit seizoen in een goede vorm verkeerd. “De sfeer is al vanaf de voorbereiding perfect. We beschikken over een team dat goed in balans is. Jong en oud zijn vertegenwoordigd, waardoor we een sterk collectief zijn. We hebben niet alleen voorin onze kwaliteiten rondlopen, ook op het middenveld en achterin kunnen we op onze spelers bouwen. Als je kijkt naar de doelpuntenmakers, dan zie je dat vrijwel iedereen een doelpunt achter zijn naam heeft staan. Alle spelers dragen dan ook hun steentje bij aan onze goede prestaties.”

HBOK behaalde dit seizoen grote overwinningen tegen FC Zaandam (10-2) en DVVA (9-0). Deze gaven HBOK een extra goed gevoel. “We scoorden in die wedstrijden simpelweg precies op de juiste momenten, waardoor de tegenstander niet meer geloofde in een goede prestatie. Het gaf ons een zeer krachtig gevoel dat we in de volgende wedstrijden weer konden meenemen. We hebben als team gewoon een erg hoog niveau, wat ervoor zorgt dat we deze wedstrijden makkelijk over de streep trekken.”

De vereniging lijkt dan ook klaar te zijn voor de eerste klasse, zo ziet Kaars eveneens. “Dit seizoen hebben we verschillende wedstrijden gespeeld tegen eersteklassers en telkens weten we uitstekend tegenstand te bieden. Sterker nog: we hebben meermaals van deze clubs gewonnen. Het bewijst dat deze ploeg de kwaliteiten heeft om bovenin de eerste klasse mee te draaien. We moeten alleen eerst zien om kampioen te worden in de tweede klasse.”

Hoewel HBOK via de nacompetitie kan proberen om te promoveren, leeft het kampioenschap vooral binnen de spelersgroep. “We zijn een van de betere teams in deze competitie, waardoor we moeten promoveren om het kampioenschap binnen te halen. Tegelijkertijd weten we dat er in de tweede klasse enkele zeer sterke ploegen rondlopen, dus we krijgen het zeker niet makkelijk in de tweede seizoenshelft. Gelukkig durven de clubs in deze klasse te voetballen, waardoor we leuke duels spelen.”

Zelf is hij verantwoordelijk voor negen doelpunten, waarmee hij tevreden is. “Het kan altijd beter, maar voor dit gemiddelde zou ik aan het einde van het seizoen tekenen. Het geeft vooral een goed gevoel als je de enige treffer van de wedstrijd maakt, zoals tegen Waterwijk. Dan kan je echt van waarde zijn voor de ploeg. Wat mijn mooiste doelpunt was? Tegen DVVA maakte ik vlak na rust een goal met mijn linkerbeen in de verre hoek. Verder ben ik vooral mijn teamgenoten dankbaar, want door hen maak ik vaak mijn treffers. Laten we hopen dat we het seizoen mooi afsluiten.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)