Topscorers Correia en Heij (WV-HEDW) scoren erop los

WV-HEDW presteert dit seizoen uitstekend. Het elftal van Marcel Valk weet wedstrijd na wedstrijd te domineren en bezet momenteel een eerste plaats in de competitie. Bovendien is de club door in de volgende ronde van de beker na een puike overwinning op Velsen. De goede prestaties komen onder meer door Joost Heij en Tim Correia die met elkaar al 27 doelpunten hebben gemaakt, waarvan zestien in de competitie. We spraken beide mannen over het succes van dit seizoen.

Doelpuntenmachine

Joost Heij staat gedeeld negende in het topscorersklassement met 8 doelpunten in de competitie. “Ik heb ook nog 8 doelpunten in de beker gemaakt”, merkt hij bovendien op. “Gek genoeg maakte ik in de eerste vijf competitiewedstrijden geen doelpunt, maar in de laatste zeven duels liggen er alweer 8 in. Waar dat aan ligt? Het was in het begin even wennen aan de nieuwe manier van spelen en ik zocht naar het eerste doelpunt. Tot nu toe ben ik hartstikke tevreden over de plek die we hebben, maar ik ben ervan overtuigd dat ik nog veel meer goals kan scoren.”

De spits van WV-HEDW moet even nadenken als we hem vragen naar het mooiste exemplaar. “We speelden een uitwedstrijd tegen Argon een vrij overtuigende pot, waarin we met 0-4 wonnen. Toen lag de bal er al na één minuut in. Tim Correia kwam door op rechts en gaf een voorzet vlak langs de eerste paal. Ik gleed de bal vervolgens vlak voor de keeper het doel in. Het was dus geen mooi afstandsschot, maar een échte spitsengoal. En een typische Joost Heijen-goal. Zo maak ik mijn doelpunten vaak en het was ook nog eens een belangrijke. Dus dat was denk ik de mooiste.”

Goede prestaties

Ook Tim Correia is zeer belangrijk voor zijn ploeg. Alhoewel Correia met 8 doelpunten in de competitie en 3 in de beker niet volledig het aantal van Heij kan bijhouden, heeft hij toch een belangrijk aandeel in de positieve resultaten. “Het is een groot verschil met vorig jaar. Afgelopen seizoen deden we namelijk onderin mee en momenteel staan we bovenaan en zijn we door in de beker. Dus ik weet zeker dat iedereen een beter seizoen heeft dan vorig jaar.”

De scheidslijn tussen succes en verlies kan soms dicht bij elkaar liggen, zo merkt Correia eveneens. “De spelersgroep is voor een groot gedeelte hetzelfde. Vorig jaar vond ik eigenlijk ook al dat we een goed team hadden, maar toen kwam het er niet uit. Dit jaar hebben we een trainer die alles goed neerzet. De club heeft de juiste mensen simpelweg op de juiste plaats gezet. Dus iedereen is tevreden.” Correia is eveens tevreden over de manier waarop hij zelf speelt. “Tot nu toe wel, al moet je wel afwachten of je in de tweede seizoenshelft hetzelfde kunt presteren. Als dat lukt, dan teken ik daar blind voor. Persoonlijk én als team.”

Koploper

Heij ziet ook dat zijn team tot nu toe een uitstekend seizoen doormaakt. “In de wedstrijd tegen Velsen zag je hoe eenvoudig we een Hoofdklasse-club opzij zetten. Die wedstrijd is redelijk kenmerkend voor de eerste seizoenshelft, waarin we vrij dominant bovenaan staan. Daardoor gaan we als Herbstmeister morgen op trainingskamp. Uiteraard gaan we trainen en een wedstrijd spelen, maar er is ook voldoende tijd voor andere leuke zaken.”

“De competitie is vergeleken met vorig jaar iets minder, met teams als DHSC en ARC die naar de hoofdklasse zijn gegaan”, gaat hij verder. “Maar daarnaast heeft de nieuwe trainer voor een hoop duidelijkheid gezorgd. Vorig jaar hadden we met name achterin een probleem, en dat staat nu als een huis. We krijgen daardoor vrij weinig tegengoals. Scoren deden we vorig jaar ook al veel en dat is dit seizoen onveranderd gebleven.” Over zijn persoonlijke doel is Heij duidelijk. “Ik wil meer doelpunten maken dan vorig jaar. Dat waren toen 16 goals.”

Mooiste doelpunt

Als het gaat om zijn mooiste treffer, dan kiest Correia, evenals Heij, voor de uitwedstrijd tegen Argon. “Dat was het hoogtepunt van het seizoen. Ik maakte toen de 0-3. Dat was een aanval van de verdediging tot de voorhoede. Het was een goal waaraan verschillende combinaties vooraf gingen. Ik mocht het uiteindelijk afronden. Naast deze goal zaten er overigens ook nog een paar andere leuke tussen. We hebben als team dit seizoen een aantal aanvallen laten zien die er vorig jaar gewoon niet inzaten, terwijl we gewoon dezelfde spelers hebben. Kortom: er is iets veranderd.”

Correia staat nu dus na een half seizoen op 8 goals. Wat is eigenlijk zijn doel? “Als ik hetzelfde doe als in de eerste seizoenshelft, dan ben ik niet ontevreden. Maar ik heb eigenlijk geen aantal doelpunten om op te richten. Ik wil zoveel mogelijk scoren, maar bovenal kampioen worden. Dat lijkt me het beste”, aldus Correia.

Tekst: Jordi Smit

Foto: Jan Vonk 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)