TOS-Actief neemt na drie seizoenen afscheid van Wesley Venema

Wesley Venema vertrekt aan het einde van het seizoen bij TOS-Actief. De Amsterdamse vereniging nam de trainer in de zomer van 2018 over van De Meteoor, maar slaat komend seizoen een andere weg in.

TOS-Actief gaf bij Venema aan dat de club in de toekomst liever een trainer heeft die het eerste elftal én jeugdelftallen traint, om zo de verbondenheid met de junioren en senioren te vergroten. “Ik verwachtte en hoopte natuurlijk dat de club ook een vierde jaar met me doorwilde. De afgelopen drie jaar heb ik met het team toch wat neergezet. De club heeft helaas een andere visie die ik moet accepteren. Ik ben zeker niet boos, maar wel teleurgesteld”, vertelt Venema over zijn vertrek. De hoofdtrainer presteerde in zijn eerste seizoen direct boven verwachting. “We spraken destijds met elkaar af om minimaal drie seizoenen met elkaar te werken en jeugdspelers te laten doorstromen. Tijdens het eerste seizoen schreven we met een mindere selectie historische cijfers en behaalden we de vijfde plaats in de competitie. Zo hoog was de club nog nooit geëindigd. We wonnen derby’s en maakten veel doelpunten.”

Nadat voorzitter Pepijn Smits was overleden, ging Venema zijn tweede seizoen in bij TOS-Actief. De vereniging haalde versterkingen binnen en beleefde opnieuw een goed jaar. “Door het coronavirus konden we dat seizoen niet afmaken. Dat was zonde, want tijdens de laatste periode deden we het uitstekend.” Voorafgaand aan dit seizoen haalde de club opnieuw spelers binnen. “We beschikten dit jaar wederom over een goede selectie die voor verrassingen kon zorgen. We wilden de top drie aanvallen en kijken of we aan het einde van het seizoen voor een mooi toetje konden zorgen.” Al na een handjevol wedstrijden was het competitieseizoen ten einde. Hoewel Venema met zijn team nog graag deelneemt aan de Regio Cup, is zijn afscheid bij TOS-Actief nabij. Aangezien hij verwacht dat het grootste gedeelte van de trainers blijft, weet Venema dat hij uit een kleine vijver moet vissen voor een nieuwe uitdaging. “Tóch ga ik proberen om deze te vinden. Of het nu een club uit de derde, vierde of vijfde klasse is: als de club bij mij past en ambitie heeft, luister ik graag. Ook voor andere taken bij een club sta ik open.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)