Totale offday ZOB op bezoek bij Argon (4-0)

In de uitwedstrijd bij Argon uit Mijdrecht had ZOB een totale offday en leed de ploeg ruime 4-0 nederlaag. De ploeg van trainer Mohad Zaoudi liep door snelle treffers van Argon in de eerste en tweede helft de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Beide ploegen misten in deze wedstrijd wegens blessures nogal wat basisspelers, bij ZOB was middenvelder Dave Ninteman ook nog eens geschorst. In de thuiswedstrijd tegen Argon had ZOB ook al een vrij kansloze 3-5 nederlaag geleden. Toch stonden beide ploegen met 17 punten gelijk op de ranglijst en loopt Argon door de winst drie punten weg bij ZOB.

Argon begon aanvankelijk wat stroef maar scoorde toch al in minuut acht toen Rachad Madi middels een steekbal Ilias Latif bediende. Zijn schot vanaf enkele meters vanaf de achterlijn verdween in de verre hoek langs doelman Danny Been van ZOB: 1-0. Even daarvoor moest Argon-doelman Romero Antonioli een afstandsschot van Nigel Schaasberg over de lat tikken. ZOB werd daarna wel een paar keer gevaarlijk maar de aanvallende bedoelingen werden door de Argon-defensie tijdig in de kiem gesmoord. Argon kreeg daarna wel kansen om de score verder op te voeren. Zo kopte Yannick van Doorn te zacht in na een hoekschop en produceerde Refos op aangeven van Ritchie Zinga een afzwaaier. Een mooie actie over links van aanvaller Ian Refos werd niet beloond, de bal stuiterde tegen de paal. Aan de zijde van ZOB was er een poging van Nigel Schaasberg, maar die poging werd door Antonioli onschadelijk gemaakt.

Binnen vijf minuten na de thee zette Argon gelijk de puntjes op de i. Goaltjesdief Ilias Latif profiteerde van een diepe bal uit het achterland, haalde uit en knalde de bal onhoudbaar langs doelman Danny Been voor 2-0. Drie minuten later was het weer Latif die op aangeven van Refos de bal via de binnenkant van de paal tegen het net zag ploffen, 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. ZOB probeerde wel tegengas te geven maar voorin stond het vizier niet goed afgesteld, want Dennis Pals schoot naast en een actie van Danny Streekstra ging voorlangs. In de laatste minuut deed Pals namens ZOB nog een poging maar Antonioli, vandaag verder niet echt op de proef gesteld, tikte de bal uit de benedenhoek. Daarvoor had Ian Refos een kwartier voor tijd de zege al veilig gesteld met een fraai afstandsschot: 4-0.

Na deze ruime nederlaag zal ZOB zich moeten herpakken voor de derby aanstaande zaterdag thuis tegen Monnickendam. Om niet in de gevarenzone terecht te komen moet deze wedstrijd gewonnen worden. Klik hier om de uitlagen, standen en het programma van de zaterdag eerste klasse.

Tekst: Jan van der Molen